Πάστα Σοκολάτας με σιμιγδάλι

Υλικα

1 ποτήρι σιμιγδάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 λίτρο γάλακτος (5 ποτήρια)
1 φακελακι βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
80-100 g μαύρης σοκολάτας
1 συσκευασία μπισκότων κακάου (125 g)
Για απο πάνω
1 πακέτο σαντιγι βανίλια γιωτης
1 δάχτυλο λιγότερο γάλα από 1 φλιτζάνι
Για τη σάλτσα σοκολάτας
1 κουπα νερο
1 κουπα ζάχαρη
1 κουπα κακάο καλης ποιοτητας
1 βανιλια φασολι τα σπορακια της (προεραιτικα)
1 φακελακι βανιλια

Εκτέλεση

Βάλτε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το κακάο και το γάλα σε μια κατσαρόλα και χτυπήστε ελαφρά έως ότου δεν υπάρχει κομμάτι. Στη συνέχεια, βαλτε την κατσαρόλα στην φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς.
Μετά το μαγείρεμα, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια, το βούτυρο και τα τσιπ σοκολάτας.
Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν καλά τα συστατικά που προσθέτετε.
Τέλος, προσθέστε τα μπισκότα που περάσατε από το μπλεντερ και κτυπήστε τα για 2-3 λεπτά με την υψηλή ταχύτητα του μίξερ. Στη συνέχεια ρίξτε το μεσα σε ένα πυρεξ και βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει.

Για απο πάνω: χτυπήστε ελαφρά την κρεμα σαντιγί με το γάλα. Αφού αποκτήσει μια σφιχτή συνοχη , απλώστε την στο κρύα κρέμα και τοποθετήστε το ξανά στο ψυγείο.

Για σάλτσα σοκολάτας:
Βαζουμε το νερο, τη ζαχαρη και βανιλιες να βρασει για μονο 2 λεπτα, οχι παραπανω,
δεν θελουμε σιροπι αλλα σάλτσα.
Παίρνουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, ρίχνουμε το κακαο και ανακατεύουμε καλα να ενωθούν όλα καλα και να γίνει μια σαλτσα. Απλώστε την σάλτσα στην κρέμα αφού κρυώσει καλά.
Μπορείτε να σερβίρετε το επιδόρπιο σας αφού το ξεκουράσετε στο ψυγείο.
Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://www.tarifdefteri.net/

Προηγούμενο άρθροΕύκολη συνταγή Σιμιγδαλένια Σεκέρ Παρέ
Επόμενο άρθροΑνατολίτικοι Κεφτέδες…είναι πολλοί γευστικοί