Πάστα Σοκολάτας

Υλικά:

16-20 μπισκότα (ανάλογα με το ταψί)
1 φλιτζάνι κρύο γάλα (για να υγρανθούν τα μπισκότα)
📍 1 φλιτζάνι νερό = 200 ml.
Για την κρέμα:
3 φλιτζάνια φρέσκο ​​γάλα
3 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
1 φλιτζάνι νερό ζάχαρη
1 πακέτο βανίλια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 πακέτο ξηρής κρέμας Γκαρνί

Για το γλασο σοκολάτας:
1 ποτηρι νερο
8 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
3 κουταλιες της σουπας ανθος αραβοσιτου βανιλια
4 κουταλιες σουπας κακαο
1 κουταλια της σουπας μαργαρίνη (στο τέλος)

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε με κρέμα: Ανακατέψτε το γάλα, το αλεύρι, το κορν φλαουρ και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε και βράζουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Αφαιρέστε την κρέμα από τη φωτιά, αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς και προσθέστε την ξηρή κρέμα, ανακατεύοντας έντονα με σύρμα ή με ένα μίξερ για να αποφύγετε σβώλους. Η ιδέα της ξηρής κρέμας είναι να δώσει χνούδι στην κρέμα.

Για το γλασσο σοκολάτας: Στο μισο ποτηρι νερο διαλυω την ζαχαρη το ανθος αραβοσιτου και το κακαο. Το υπολοιπο νερο το βαζω σε ενα κατσαρολακι και μολις ζεσταθει προσθετω το διαλυμενο μιγμα κακαο. Ανακατευω καλα και μολις πηξει προσθετω το βιταμ..

Βουτήξτε τα μπισκότα στο γάλα και τα τακτοποιήσετε σε ένα κατάλληλο δίσκο.
Ρίξτε την κρέμα στην κορυφή και λείψτε με μια σπάτουλα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Περιχύνουμε με το γλασσο σοκολάτας και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφήστε στο ψυγείο για 2,3 ώρες.
Γαρνίρετε με αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης, τρίμματα καρύδας ή μικρά κόκκινα φρούτα – ρόδια, φράουλες, σμέουρα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠιπεριές Γεμιστές με τυρί και αυγό
Επόμενο άρθροΚέικ Λεμονιού με Πλιγούρι Βρώμης….για όσους αρέσει το άρωμα και η γεύση των λεμονιών.