Πάστα σοκολάτα με κρέμα βανίλιας

Συστατικά:

Παντεσπανι:
* 6 αυγά
* 6 κουταλιές ζάχαρη
* 5 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
* 4 κουταλιές αλεύρι
* 1 κουταλιά της σούπας κακάο
* 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Κρέμα βανίλιας:
* 3 κρόκους αυγών
* 250 ml γάλακτος
* 80 γραμμάρια ζάχαρης
* 1 εκχυλισμα βανίλιας (αμπούλα)
* 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη κρέμα γάλακτος
* 100 γρ. Βούτυρο
Κρεμα γάλακτος:
* 3 αυγά
* 100 γραμμάρια ζάχαρης
* 100 γρ σοκολατας κουβερτούρα (μαύρη ή γάλακτος)
* 100 γρ. Βούτυρο
* 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι αυγού με το νερό και τη ζάχαρη που ρίχνετε σταδιακά. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ, τη σκόνη κακάου και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.
Ρίξτε το μειγμα σε μία φόρμα με χαρτί ψησίματος στρωμένη και ψήστε περίπου. 25 λεπτά, έως ότου περάσει στην δοκιμασία οδοντογλυφίδας.
Αφαιρέστε το παντεσπανι από την φόρμα, σε μια σχάρα, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε 2 λεπτά φύλλα.

Για την κρέμα βανίλιας
Ανακατέψτε καλά το γάλα, τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τους κρόκους αυγών και τα βάζετε σε μπεν μαρι ή χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πηξει.
Αφήστε τη σύνθεση να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέστε το κτυπημένο βούτυρο και ανακατεψτε να ενσωματωθεί.

Για την κρέμα γάλακτος,
Ανακατέψτε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη λιωμένη σοκολάτα (σε φουρνο μικροκυμάτων), σε μπεν μαρί μέχρι να πήξει, αφαιρέστε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει και μετά προσθέστε το χτυπημένο βούτυρο και ανακατεψτε.
Βάλτε ένα απο τα 2 φύλλα παντεσπανι σε ένα δίσκο, ρίξτε την κρέμα βανίλιας και απλώστε ομοιόμορφα. Βάλτε το δεύτερο φύλλο πάνω και ρίξτε την κρέμα γάλακτος πάνω του και γαρνίρετε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει για περίπου. 2 ώρες, μερίδα και σερβίρισμα.

 

Προηγούμενο άρθροΚορνεδάκια με κρέμα…μια γλυκιά ανάμνηση της παιδικής ηλικίας
Επόμενο άρθροΣπιτικοί Λουκουμάδες (Ντονατς)