Δείτε Επίσης: @Υπέροχη πάστα με κρέμα και σοκολάτα | Εύκολη πάστα Φλώρα

Πάστα ταψιού-Δροσερό γλυκό ψυγείου

Απαιτούνται συστατικά 

Για το παντεσπανι
3 αυγά
1 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη
1 ποτήρι νερό Γάλα
μισό ποτήρι λάδι
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο βανίλιας
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 φλιτζάνι γάλα

Για την κρέμα
1 Μορφατ
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
2 βανιλίνες

Για το γλάσο
1 κουβερτούρα 200 γρ
150 μλ γάλα
30γρ βούτυρο

Προετοιμασια 

1. Βάλτε αυγά, ζάχαρη και βανίλια στο μπολ ανάμειξης και χτυπήστε ελαφρά για 5 λεπτά.
2. Προσθέστε γάλα και λάδι και χτυπήστε ξανά.
3. Προσθέστε το κοσκινισμένο κακάο, το μπεικιν παουντερ και το αλεύρι και χτυπήστε ξανά.
4. Ας ρίξουμε το μείγμα κέικ στο βουτυρωμένο ταψί.


5. Ας ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για 20 λεπτά.
6. Ας κάνουμε τρύπες στο παντεσπάνι με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε το γάλα σε αυτό.
7. Χτυπήστε την μορφατ σε μπολ ανάμειξης .
8. Προσθέστε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπήστε ξανά.
9. Προσθέστε τις βανιλίνες και χτυπήστε ξανά
10. Απλώστε την κρέμα στο κέικ και αφήστε την να καθίσει στο ψυγείο για 1 ώρα.


11. Ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ το βούτυρο και το ζεστό γάλα από πάνω
12. Λιώνουμε την σοκολάτα και την ρίχνουμε να κυλήσει πάνω στο κέικ και να το κρατήσετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
13. Μπορείτε να σερβίρετε διακοσμώντας με δάκρυα μαυρης σοκολτας και κοβετε όπως θέλετε και σερβίρετε.

Δείτε Επίσης: @Υπέροχη πάστα με κρέμα και σοκολάτα | Εύκολη πάστα Φλώρα

Καλή όρεξη.

Προηγούμενο άρθροΓλυκό καρυδάκι για οποίον του αρέσει !!!!
Επόμενο άρθροΠατάτες με Μπιφτέκια στο φούρνο…λίγο διαφορετικά