Πάστα ταψιού καραμέλα❤️

Υλικά

για το παντεσπάνι!!

6 αυγά μεγάλα
6 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

για το σιρόπι!!
200 γραμ.νερό
200 γραμ.ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

για την κρέμα σαντιγί!!
2 κουτιά μεταλλικά σαντιγί ερμόλ
1 κουτί γάλα καραμελωμένο έτοιμο του εμπορίου.

για το γλάσο!!
180 γραμ.φρέσκο γάλα
300 γραμ.σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
20 γραμ. βούτυρο

Εκτέλεση

Παντεσπάνι!!!
Χτυπήστε τα αυγά στο μίξερ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν στη συνέχεια ρίχνετε το κακάο το αλεύρι το μπέικιν το λάδι και ανακατεύετε,λαδώνετε ένα ταψί 35×24εκ. και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά σύμφωνα με το φούρνο σας!!!
Σιρόπι!!
Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι για 4 λεπτά ρίχνετε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό όχι καυτά απλά να είναι ζεστά και περιμένετε να απορροφήσει το παντεσπάνι όλο το σιρόπι του.
Σαντιγί!!
Χτυπήστε με το μίξερ τα δύο κουτιά σαντιγί μαζί με το καραμελωμένο γάλα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει,φροντίστε η σαντιγί να είναι νωρίτερα στο ψυγείο!!

 

Γλάσο!!
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Συναρμολογήση!!!
Φτιάξτε το παντεσπάνι και σιροπιάστε το!!
Αφού έχει κρυώσει καλά βάζετε πάνω την κρέμα σαντιγί και αφήνετε στο ψυγείο!!
Συνέχεια φτιάχνεται το γλάσο σοκολάτας και το αφήνετε να κρυώσει ρίχνετε πάνω από την πάστα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά!!

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της Κυρίας Ελένης Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροΜελομακάρονα τα νηστίσιμα
Επόμενο άρθροΣουφλέ λαχανικών….αυτό φαγητό είναι ωδή στο Καλοκαίρι