Συστατικά

220 gr κανταίφι σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζανιού αλατισμένο βουτύρο, λιωμένο
2 φλιτζάνια μοτσαρέλα, τριμένη
2 φλιτζάνια φέτα (μέσα σε νερό για μια ώρα) ή κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
Φιστίκια για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι απλό σιρόπι

Οδηγίες
Σπάστε τη ζύμη σε κομμάτια μήκους 5- 6 εκ . (Αρκούν να το βάλετε σε ένα blenter Λιγο λιγο και να χτυπήσετε 1-2 φορές.)
Ανακατέψτε το βούτυρο στη ζύμη με τα χέρια σας σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να επικαλυφθεί και βάλτε το μισό από αυτό στο κάτω μέρος ενός βουτυρωμέου ταψιού σε ένα λεπτό στρώμα.
Χτυπήστε τα τυριά στο μπλεντερ μέχρι το μείγμα να είναι σε κάπως χοντρά κομμάτια και βάλτε τα πάνω στη ζύμη πιέζοντας στο ταψί.

Ρίξτε και πιέστε την υπόλοιπη ζύμη πάνω στο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180C μέχρι ελαφρώς γίνει χρυσαφί, περίπου 20-30 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό καλυμμένα με σιρόπι. και από πάνω ένα πασπαλίζισμα φιστικιών (προαιρετικά)
Για να κάνετε το απλό σιρόπι, σιγοβράζετε 1/2 φλιτζάνι νερό και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη έως ότου η ζάχαρη διαλύσει και αφήσετε να κρυώσει

ΠΗΓΗ: allaboutcuisines.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ βουτύρου ένα παραδοσιακό υγρό κέικ με τραγανές άκρες.
Επόμενο άρθροΤα πιο εύκολα μοσχαρίσια Κεμπάπ