Πάστα Χιονούλα

Υλικά

Σχετικά με την Βάση:

4 αυγά
1 κουπα αλεύρι
1 κουπα Ζάχαρη
1 Μπέικιν πάουντερ
1 Βανίλια

Για εμποτισμο:
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​γάλα / το παντεσπανι περιχύνεται όταν κρυώσει με κρύο γάλα /

Σχετικά με την κρέμα:
800 ml φρέσκο ​​γάλα
2 πακέτα ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΩΤΗΣ

για την σαντιγι
250 ml κρέμα γάλακτος (35%)
1 κουταλιά (ή περισσότερες) ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή άλλο άρωμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 4-5 λεπτά (μέχρι να ασπρίσουν). Το αλεύρι κοσκινίζεται με το μπέικιν πάουντερ και προστίθεται στα αυγά, μαζί με τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα με το μίξερ. Ο φούρνος θερμαίνεται στα 170 βαθμούς, χωρίς αέρα. Αλείψτε καλά το πυρεξ με βουτυρο. Το παντεσπανι ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Αφού κρυώσει για περίπου 30 λεπτά, ρίξτε κρύο γάλα και αφήστε το για 20 λεπτά να απορροφηθεί.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ετοιμάστε την κρέμα:
Χτυπάτε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του των φακέλων ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΩΤΗΣ με 800 ml κρύο Γάλα. Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να αντικαταστήσετε 120 ml Γάλα με 120 ml Κρέμα Γάλακτος.

Για την σαντιγί
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και τα κτυπάμε καλά είτε με το μίξερ χειρός ή με ένα χτυπητήρι μέχρι να πήξει. Δεν την παραχτυπάμε γιατί μετά θα γίνει σαν βούτυρο.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη εάν μας αρέσει πιο γλυκιά.

Περιχύνουμε πρώτα την κρέμα και αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο, μετά ρίχνουμε τη σαντιγί, τέλος πασπαλίζουμε με τρίμματα καρύδας.
Διακόσμηση – προαιρετική
Αφήνουμε  στο ψυγείο για 2 ώρες.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠίτες γεμιστές με φέτα και κίτρινο τυρί 🧀🥙
Επόμενο άρθροΧοιρινό Ψαρονέφρι στο φούρνο με κρούστα μπαχαρικών και πατάτες baby