Πάστα ψυγείου Σοκολάτα

Υλικά

Για το παντεσπάνι:
6 αυγά,
6 κσ κοφτές ζάχαρη,
6 κσ κοφτές αλεύρι κοσκινισμένο,
4 κσ γεμάτες κακάο κοσκινισμένο,
4 κσ σπορέλαιο,
1 βανίλια,
2 κοφτά κγ μπεικιν κοσκινισμένο

Για το σιρόπι :
2 κούπες τσαγιού νερό,
1.5 γεμάτη κούπα ζάχαρη (η αρχική συνταγή έχει 2,αλλά για τα γούστα μου είναι πολύ γλυκό),
1 βανίλια,
3 κσ κονιάκ,
1 κγ χυμό λεμόνι ή 1 κσ γλυκόζη.
Για την κρέμα :
2 παγωμένες κρέμες morfat στο τσίγκινο κουτί,
1 ζαχαρούχο, 1 βανίλια,
150 γρ κουβερτούρα λιωμένη αλλά όχι ζέστη
1 κσ Μερέντα.
Για την γκανάζ:
300 ψιλοκομμένη κουβερτούρα,
225 γάλα εβαπορέ αδιάλυτο,
1 κγ μέλι ή γλυκόζη
Για το γαρνίρισμα: ότι επιθυμείτε.. Εγώ έβαλα σαντιγί και κερασάκια..

Εκτέλεση :

Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπανι.. Χτύπημα πολύ καλό αυγά με ζάχαρη να φουσκώσουν και προσθέτω σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα και ανακατεύω απαλά για να μην πέσει ο όγκος.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε βουτυρωμένο ταψί για 10-12 λεπτά, κάνω το τέστ με την οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.
Εν τω μεταξύ φτιάχνω και το σιρόπι. Όλα μαζί βράσιμο για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού, εκτός από την βανίλια και το κονιάκ, τα οποία τα προσθετω οταν αποσύρω απο την φωτιά.
Καυτό παντεσπανι καυτό σιρόπι. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα:
Χτυπάω τις παγωμένες μόρφατ να αφρατέψουν, και προσθέτω ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και τα ενσωματώνω στις μόρφατ. Στρώνω πάνω απο το παντεσπάνι και στο ψυγείο για καμμιά ώρα.
Για την γκανάζ:
Βράζω το εβαπορέ, το ανακατεύω με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το μελι ή την γλυκόζη και το αφήνω για δέκα λεπτά να χλιαρύνει.
Στρώνω πάνω από την κρέμα και ψυγείο. Όταν παγώσει καλά γαρνίρω με ότι θέλω!

Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: Maria KapodistriaΜπαχάρι και κανέλα.

Προηγούμενο άρθροΟι πιο μελωμένες ψητές γλυκοπατάτες
Επόμενο άρθροΠάστα Σοκολάτας | χωρίς αυγά | χωρίς Ψήσιμο