Δείτε Επίσης: Μπισκοτογλυκό με μους λεμονιού και σοκολάτας | Σαλάτα κους κους με χυμό λεμονιού

Γλυκό με κρέμα λεμονιού και μαύρη σοκολάτα

Συστατικά

250 gr τυρί κρέμα
400 ml ζαχαρουχο γάλα
200 μλ κρέμα γάλακτος
150 ml χυμού λεμονιού
Μπισκότα πτιμπερ
Συστατικά για διακόσμηση
150 γρ μάυρη σοκολάτα
1 κσ βούτυρο
5 κσ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί το τυρί εντελώς.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού 2 κσ την φορά και ανακατεύουμε πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη (το λεμόνι θα πήξει την κρέμα).
Βουτυρώνουμε μία φόρμα 22χ12 εκ καλά στις μεγάλες πλευρές και στρώνουμε χαρτί ψησίματος.
Στρώνουμε την βάση με κρέμα και από πάνω καλύπτομαι με μπισκότα, επαναλαμβανουμε το ίδιο 3 φορές ακόμη και τελειώνουμε με μπισκότα από πάνω(4 στρώσεις κρέμα-μπισκότο).Βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει η κρέμα 6-7 ώρες αλλά είναι καλύτερα να μείνει όλο το βράδυ. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο το χαλαρώνουμε λίγο με ένα μαχαίρι στο πλάι και το γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα και αφαιρούμε την φόρμα και το χαρτί ψησίματος.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο. Το κατσαρολάκι αυτό το βάζουμε με μία κατσαρόλα που βράζει νερό χωρίς να ακουμπάει το νερό και λιώνουμε την σοκολάτα ενώ ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρουμε μία ρευστή σοκολάτα.

Γαρνίρουμε το γλυκό μας μόλις κρυώσει λίγο η σοκολάτα, και το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει η σοκολάτα.

Δείτε Επίσης: Μπισκοτογλυκό με μους λεμονιού και σοκολάτας | Σαλάτα κους κους με χυμό λεμονιού

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΚεμπαπ κοτόπουλο στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΜηλοκαρυδόπιτα με σοκολάτα και τρούφα