Πέννες με κρέας σε σάλτσα κρεμμυδιού

Υλικά

Λάδι
6 κρεμμύδια
500 γρ Κρέας μοσχαρι
Αλάτι για γεύση
1 ποτ Λευκό κρασί
400 γρ Πεννες 
200 γρ Παρμεζανα

Εκτέλεση

1 Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ σκεπασμένο με νερό.
2 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ένα μπόλικο λάδι και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια με 2-3 ποτηρια νερό

και το αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 2 1/2 – 3 ώρες, να είναι σαν κρέμα.

Βάζουμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό στη φωτιά.
Όταν βράσει το νερό, ριχνουμε τις πένες να βρασουν.
Μόλις βρασουν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Καρυκεύστε το με μια γενναιόδωρη χούφτα παρμεζάνα πρώτα
και μετά με μια κουτάλα σάλτσας.
Ανακατεύουμε καλά και μετά σερβίρουμε με περισσότερη σάλτσα και περισσότερη παρμεζάνα.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγα φύλλα δάφνης, δίνει ακόμα καλύτερη γεύση

 

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά θράψαλα…
Επόμενο άρθροΚουλουράκια σουσαμιού