Συνταγή:

350γρ. αλεύρι
200μλ. χλιαρό γάλα
15γρ.μαγια νωπή
μισό κουταλάκι του γλ.-αλατι
30γρ. στραγγ. γιαούρτι (η παχύρρευστη κρέμα γάλακτος που μοιάζει με στραγγ.γιαουρτι)
4κ.σουπ.-λάδι
1 κροκο για να αλείφουμε από πάνω
200γρ.τυρι Φιλαδέλφεια
μιξ σποράκια

Εκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στου 180 Βαθμούς
Στο χλιαρό γάλα διαλύω την μαγιά, προσθέτω το γιαούρτι και το λάδι. Σιγά, σιγά προσθέτω και το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι,και ζυμώνω, η ζύμη πρέπει είναι πολύ μαλακή και λεία. Την χωρίζω σε δύο μπαλάκια, τα αφήνω για 20-25λ. σκεπασμένα με μία πετσέτα για να φουσκώσουν. Ανοίγω κάθε μπαλάκι σε φύλλο όσο είναι το μέγεθος του ταψιου 28εκ.

 

Βάζω λαδόκολλα στο ταψί, βάζω το 1 φύλλο το αλοιφω με το τυρί, βάζω και το δεύτερο από πάνω. Με ένα ποτήρι 8εκ.μαρκαρω το κέντρο. Κόβω περιστροφικά όλο το υπόλοιπο σε 16 κομματια.Το κάθε κομμάτι το στριφογυρίζω. Αλοίφω με τον κρόκο και βάζω στην μέση τα σποράκια.

Βάζουμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσει από το ταψί.

Καλή Επιτυχία

Ευχαριστούμε Maia Kamenarova