Πίτα με κρέμα γάλακτος

Υλικά:

600-700 γρ αλεύρι μαλακό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
χλιαρό νερό όσο χρειάζεται (όσο αλεύρι χρειάζεστε)

Επαλλειψη:
150 γρ βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας λάδι
και αλάτι κατά βούληση

Παρασκευή

Ζυμώνουμε τη ζύμη από τα υλικά και χωρίζουμε σε 3 μπαλες
Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.

Σ αυτό ο χρόνο λιώνουμε το βούτυρο, το λάδι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Βάζετε τις μπάλες σε αλευρωμένο τραπέζι και ανοίγουμε με έναν πλάστη,

τις πασπαλίζετε με λιωμένο βούτυρο και τις ανοιγετε τραβηχτα στο τραπέζι με τα χέρια σας όσο το επιτρέπει το φύλο.

Ξεκινήστε τυλίγοντας τα φύλλα από όλες τις πλευρές, μόλις τα διπλώσετε πρέπει να πασπαλίσετε από πάνω βούτυρο και κρέμα. Όταν είναι έτοιμο το τυλίγουμε και το βάζουμε σε λαδόκολλα.

Κάνουμε το ίδιο με τη δεύτερη μπάλα και με την τρίτη και τα στρώνουμε το ένα πάνω στο άλλο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° για 40 λεπτά περίπου όλα εξαρτώνται από τον φούρνο (κρίνε μόνος σου) πότε θα ψηθεί.
Βγάλτε την πίτα από το φούρνο και γυρίστε το από την άλλη πλευρά σε ένα ταψί, έτσι θα πάρετε αυτή την ωραία τραγανή κρούστα.
και θα αφαιρουμε το υπερβολικό λίπος που απελευθερώνεται κατά το ψήσιμο.

Η Συνταγή είναι της coolinarika by Podravka

Προηγούμενο άρθροΝιόκι Πατάτας με σάλτσα μπολονέζ στο φούρνο
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο cheesecake στο φούρνο.