Πίτα με μπρόκολο και κουνουπίδι

Αυτή η πίτα παρασκευάζεται απλά και γρήγορα. Πάντα πετυχαίνει.
Κατάλληλο τόσο για μεσημεριανό όσο και για βραδινό για όλη την οικογένεια.

Υλικά

μπρόκολο (φρέσκο ​​ή κατεψυγμένο) 800 γρ
κουνουπίδι (φρέσκο ​​ή κατεψυγμένο) 200 γρ
σκληρό τυρί 100 γρ
καρότο 1 τεμ
κρεμμύδι 1 τεμ
βούτυρο 20 γρ
αλάτι, πιπέρι για γεύση

Γέμιση:
αυγά 3 τεμ
γάλα 400 ml
αλεύρι 150 γρ
μπέικιν πάουντερ 10 γρ
λάδι 4 κ.σ.
αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού χωρίς πικρά

Ταψί 25*40

Υλικά

Βράζουμε το λάχανο για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό, αν είναι μεγάλα τα μπουκετάκια, τα κόβουμε σε μικρότερα.
Κόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε το καρότο στον ψιλό τρίφτη και τσιγαρίζουμε στο λάδι. Αλείφουμε το ταψί με λάδι, απλώνουμε το λάχανο, τα τηγανητά λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, ισοπεδώνουμε τα λαχανικά και ρίχνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα.

Γέμιση:
Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, ρίχνουμε το γάλα, το λάδι, χτυπάμε, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε ξανά όλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πασπαλίζουμε από πάνω τριμμένο τυρί (έχω τσένταρ).
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180* για 40 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Надія Тимків

Προηγούμενο άρθροΑνακαλύψτε τον μπαλεζέ: Το θησαυρό της Μυτιλήνης
Επόμενο άρθροΛαχταριστή τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο και ξεχωριστή γεύση!!