Πίτα με τυρί τσουκνίδα ή σπανάκι

Δοκιμάζοντας και τα δύο ταυτόχρονα, η προσωπική μου προτίμηση είναι αυτή της τσουκνίδας.Η γεύση είναι πιο πυκνή και για μένα προσωπικά πιο ευχάριστη.Όταν όμως τελειώσει η τσουκνίδα ή ακριβέστερα όταν γίνει σκληρή και σκληρή θα πάμε ξανά για σπανάκι.
Η πίτα είναι μικρή, η διάμετρος του ταψιού μου είναι 20 εκ. Προτιμώ να φτιάχνω πίτες κάθε μέρα, αλλά να τις τρώω αμέσως και να μην μείνουν, παρά μια μεγάλη, αλλά να μείνω από αυτήν. Αυτό φυσικά είναι σύμφωνα στις προτιμήσεις και ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων.

Τι είναι απαραίτητο:

αυγά – 2 τεμάχια
τριμμένο τυρί φέτα – περίπου τα δύο τρίτα ενός φλιτζανιού τσαγιού
(Γενικά η ποσότητα του τυριού είναι διαφορετική κάθε φορά, αν είναι πιο αλμυρό βάζω λιγότερο, αν όχι – περισσότερο)
γιαούρτι – δύο ξεχειλισμένες κουταλιές της σούπας
μπέικιν πάουντερ – ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού
αλεύρι – ένα ξεχειλισμένο φλιτζάνι τσάι
λάδι – μια κουταλιά της σούπας
τσουκνίδα – βρασμένη και πολύ καλά στραγγισμένη – 120 γραμμ

Εκτέλεση

Η τσουκνίδα πλένεται, ζεματίζεται σε αλατόνερο και στραγγίζεται, την κρυώνω και με τα χέρια προσπαθώ να την στραγγίσω πολύ καλά.

Ανακατεύουμε τα αυγά, το τυρί, το γιαούρτι με το μπέικιν πάουντερ, το λάδι.
Προσθέτουμε την τσουκνίδα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, αραιώστε με χλιαρό νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο.
Επειδή έχει γέμιση, η πίτα ψήνεται περισσότερο από το συνηθισμένο και γι’ αυτό μοιάζει με φρυγανισμένη, αλλά εσωτερικά είναι απαλή και ζουμερή.
Στο 35-40ο λεπτό τσεκάρουμε με μαχαίρι ή σουβλάκι Αν βγουν καθαρά η πίτα είναι έτοιμη.
Την τρώμε με γιαούρτι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓρήγορα τορτελίνια με καπνιστό μπέικον και σάλτσα Καρμπονάρα.
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο μπούτια Φιλέτο με πιπεριές στο φούρνο!