Η απαίτηση για τη συνταγή ήταν σχεδόν καθολική!!
Στην αρχή υποσχέθηκα για inbox κοινοποίηση, αλλά μου άρεσαν και οι φωτογραφίες της, οπότε… πάμε να τη φτιάξουμε!!!

ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml νερό χλιαρό
3 κτΣ ελαιόλαδο
1 κτΣ ξύδι
αλάτι
Για τη γέμιση
1 κούπα τυρί γκούντα (τριμμένο)
1 κούπα τυρί κασέρι (τριμμένο)
1 κούπα κεφαλοτύρι (τριμμένο)
1 κούπα τυρί ρεγγάτο (τριμμένο)
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
λίγη ρίγανη

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Φτιάχνουμε τη ζύμη: Κοσκινίζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι το λάδι το ξύδι και το μισό νερό.
Ζυμώνουμε με το γάντζο και σταδιακά προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό λίγο λίγο, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη τρυφερή και μαλακή που να μην κολλάει.
Τη χωρίζουμε σε 6 (ή περισσότερα – όσα και τα φύλλα που θέλουμε να ανοίξουμε) μπαλάκια, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να σταθούν για μισή ώρα.
Φτιάχνουμε τη γέμιση: Πλένουμε και ψιλοκόβουμε δύο μέτριες ώριμες ντομάτες και τις πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τα «κασέρια» και στη συνέχεια ρίχνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τις ντομάτες.
Η γέμιση είναι έτοιμη!!!

Πασπαλίζουμε το πλαστήρι με αλεύρι και τοποθετούμε πάνω το πρώτο μπαλάκι ζύμης.
Ανοίγουμε με τον πλάστη ή τη βέργα 3 φύλλα για κάτω και άλλα 3 φύλλα για πάνω.
Σε λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτες No 32 στρώνουμε το 1ο φύλλο.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε σουρωτά το 2ο φύλλο και στη συνέχεια ομοίως το 3ο.
Περιχύνουμε πάλι με ελαιόλαδο και αδειάζουμε τη γέμιση.
Στρώνουμε την επιφάνεια και σκεπάζουμε με τα άλλα 3 φύλλα σουρωτά, περιχύνοντας το κάθε ένα πάντα με ελαιόλαδο.
Τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί , τα γυρίζουμε προς τα μέσα σε κόθρο.
Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σε κομμάτια προσέχοντας να μη τρυπήσουμε τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C με αντιστάσεις (στην τελευταία σχάρα) για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά από την συνταγή:
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, στα 20 και στα 40 λεπτά βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ψεκάζουμε (ή ραντίζουμε) με νερό!!!
Στα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος, ψήνουμε με αντιστάσεις και αέρα ή μόνο αέρα!!!
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε κάποιο ή κάποια από τα “κασέρια” με τυρί κατσικίσιο ή μοτσαρέλα

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Αυθεντική χειροποίητη σάλτσα για Πίτσα
Επόμενο άρθροΣπιτική Στριφτόπιτα Βιένο: Γλυκιά απόλαυση με αυθεντική γεύση