Πίτα πατάτας

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 175c
Ετοιμάστε ταψι 22χ35 εκ με λάδι αλειμμένο ή λαδόκολλα

Υλικά

Υγρά συστατικά
4 αυγά
1 και 3/4 φλιτζανιών Γιαούρτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 αλεσμένο λευκό κρεμμύδι τριμμένο σε μέτρια λεπίδα (με χυμούς)

Ξηρά συστατικά
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 1/2. κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζάνια θρυμματισμένη φέτα
4 -5 πατάτες, καθαρισμένες και τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη ώστε να ισούται με 4 φλιτζάνια. Το τρίψιμο είναι το τελευταίο βήμα
3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
(Topping- Περισσότερα αν θέλετε)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Εκτέλεση

Πρώτα
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε στο νερό μέχρι το τελευταίο βήμα. Μην τριβετε ακόμα
Επόμενο
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε όλα τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Επόμενο
Προσθέστε τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ με υγρά υλικά και με μια σπάτουλα ανακατέψτε να ενωθούν Προσθέστε σιγά σιγά τα ξηρά υλικά, ανακατέψτε καλά να ενωθούν. Το κουρκούτι θα είναι πηχτό Αφήνω στην άκρη

Τώρα ψιλοκόψτε τις πατάτες… δεν χρειάζεται να στιψετε! Κάντε το τελευταίο για να μην μαυρισουν οι πατάτες Προσθέστε 4 φλιτζάνια πατάτας στο κουρκούτι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα. Ρίξτε στο ταψί. Απλώνουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα

Πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε 50-60 λεπτά. (Οι φούρνοι θα διαφέρουν, ΕΛΕΓΞΤΕ στα 50 λεπτά)
Θέλετε ένα ωραίο σκούρο χρυσό χρώμα, η κορυφή θα έχει κρούστα.
Ξεκουράζουμε στο ταψί για 15 λεπτά
Εάν χρησιμοποιήσατε χαρτί ψησίματος, σηκώστε το σε ξύλο κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (εκτός αν δεν μπορείτε να περιμένετε 😁)
Αν όχι, κόψτε σε 4 μεγάλα κομμάτια, αφαιρέστε με σπάτουλα σε ξύλο κοπής.
Μόλις κρυώσει τελείως κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Καλή Ορεξη

ΠΗΓΗ: Bessie Demopoulos Christophilakis

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακό Κοτόπουλο λεμονάτο
Επόμενο άρθροΡολό Χοιρινό