Πίτα του βοσκού…

Υλικά

1.500 γρ πατάτες
1 κομμάτι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​γάλα,
500 γρ κιμά,
300 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα,
κόκκινη πιπεριά,
πράσινη πιπεριά,
κρεμμύδι
μπαχαρικά κατά βούληση
1/2 φλιτζάνι κρασί
1,2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
ντοματίνια

Εκτέλεση

Προστίθενται οι πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες, βούτυρο και μισό φλιτζάνι φρέσκο ​​γάλα, όλα ανακατευονται και χωρίζονται σε δύο μέρη.
Το ένα μέρος απλώνεται σε λαδωμένο ταψί, χωριστά σοτάρουμε το κιμά με μανιτάρια ψιλοκομμένα, κόκκινη πιπεριά, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι, μπαχαρικά κατά βούληση + 1/2 φλιτζάνι κρασί για να βράσουν όλα καλά και τον πελτέ ντομάτας, εγω τον αντικατέστησα με ντοματίνια
Απλώνουμε το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει στην πατάτα μείγμα και μετά βάζουμε το δεύτερο μέρος από τις πατάτες ισιωνοντας προσεκτικά τρίβουμε το τυρί και το πασπαλίζουμε μπόλικο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο max μέχρι να ροδοκοκκινίσει στη γεύση

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο γλυκό με σφολιάτα κρέμα παντεσπάνι
Επόμενο άρθροΟ πιο κλασικός κορμός…αλλά ο πιο ωραίος