Πίτα Τυριού με χειροποίητη σφολιάτα

Υλικα

500-550 γρ αλεύρι
200 ml φρέσκο γάλα
25 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς
1 κουτ ζάχαρη
50 ml λάδι
50 ml κρύο νερό
1 κρόκο αυγού
1 κουτ αλάτι

Για τη γέμιση:
300 γρ τυρί φέτα
2 αυγα
200 γρ Βούτυρο

Για επαλλειψη:

1 ασπραδι
Σουσάμι για πασπάλισμα

Παρασκευή:

Βάζουμε το Βούτυρο στην κατάψυξη.
Σε ζεστό γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη,τη μαγιά και 2 κ.σ. από αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.
Στην αφρισμένη μαγιά προσθέτουμε το λάδι, το κρύο νερό, τον κρόκο αυγού και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο ζυμώνουμε μια απαλή ζύμη.
Χωρίστε το αμέσως σε 2 ίσα μέρη. Ανοιξτε το καθένα σε ένα μικρό ορθογώνιο, περίπου 1 άνοιγμα.
Τρίψτε λίγο από το Βούτυρο που βάλατε στην κατάψυξη στο καθένα. Τυλίξτε το καθένα σε ρολό. Βάλτε σε ένα μπολ και σκεπάστε. Αφήνουμε για 30 λεπτά Επιστρέφουμε το υπόλοιπο βουτυρο στην κατάψυξη.

Θρυμματίζουμε το τυρί και προσθέτουμε 2 αυγά. Χτυπάμε.
Κόβουμε κάθε ρολό σε 5 ίσα μέρη. Ανοιξτε με το πλάστη κάθε κομμάτι σε στρογγυλό σχημα και λεπτό και απλώστε το ένα πάνω στο άλλο, τρίβοντας λιγότερο βουτυρο μεταξύ τους.
Στο τελευταίο ζυμαρακι που θα αμοιξετε μην ξύσετε βουτυρο. Προκυπτουν 2 στοίβες. Κάνουμε την καθε στοιβα ρολό με τον ίδιο τρόπο.
Ανοίγουμε τον πρώτο ρολό σε στρογγυλό σχήμα, στα 28 εκ διαμετρο. Μεταφέρουμε σε ταψί 28 εκ. με χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε καλά πάνω στη ζύμη. Ανοίξτε την άλλη στοιβα, αλλά λίγο μεγαλύτερο από 28 cm, ώστε να μπορεί να διπλώσετε κάτω από την πρώτη.

Μεταφέρετε στο ταψί  πάνω από την γέμιση και τυλίξτε τις άκρες προς τα κάτω.
Αλείφουμε με ελαφρά χτυπημένα ασπράδια, κόβουμε στα κομμάτια που θέλουμε και
πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι. Αφήνουμε για 15 λεπτά Στο διάστημα αυτό προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 Βαθμούς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να είναι έτοιμο.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: privanya.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΚοτοκεφτέδες Μπαχαράτοι
Επόμενο άρθροΤεράστιοι και αφράτοι λουκουμάδες μελιού με ζάχαρη και κανέλα