Πίτσα σε σφολιάτα

Η Πίτσα καλυμμένη σε σφολιάτα είναι μια νόστιμη και εύκολη σκεπαστή πίτσα που λιώνει στο στόμα σας. Ιδανική για μπουφέδες και παιδικά πάρτι.

Υλικά

500 γρ. αλεύρι
300 ml νερό
7 γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας (μισό κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά)
11 g αλάτι
20 ml λάδι
2 ορθογώνια φύλλα
1 κρόκος και 1 κουταλιά της σούπας γάλα

Για την σάλτσα
100ml σάλτσα ντομάτας 
Αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι
1/2 ποτηράκι κρασιού εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Προετοιμασία

Για την σάλτσα
Ανακατευουμε σε ένα μπολάκι την σάλτσα για πιτσα ρίγανη και αλατι και το λάδι και αφήνουμε στην άκρη

Βάλτε το νερό και τη μαγιά σε ένα μπολ- μόλις διαλυθεί, προσθέστε από πάνω το αλεύρι και το αλάτι.
Αρχίστε να ανακατεύετε τα υλικά ξεκινώντας από το αλεύρι και στη συνέχεια και το αλάτι
Προσθέστε το λάδι και συνεχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη για λίγα λεπτά.
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 3 έως 4 ώρες
Τώρα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες

Βγάλτε τη ζύμη και χωρίστε την σε 2 μερίδες
Ξεκουραστείτε για τουλάχιστον μία ώρα
Ανοίξτε κάθε μερίδα, δώστε της ένα ορθογώνιο σχήμα, δεν μπορώ να σας δώσω τις μετρήσεις, το έκανα με το μάτι (το φύλλο πρέπει να καλύπτει
πλήρως το ταψακι σας)
Αλείψτε το την ένα φύλλο με την σάλτσα

Τώρα βάλτε ό,τι σας αρέσει
Εγώ έβαλα ένα μείγμα αλλαντικών και τυριών.
Βάλτε το άλλο φύλλο από πάνω, κόψτε το περίσσευμα, σφραγίστε το και μετά κλείστε το προς τα μέσα.
Αλείψτε με κρόκο αυγού και μια σταγόνα γάλα
Φούρνος 200° για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Πίτσα σε σφολιάτα

Πηγη: Alessandro Monti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πίτσα στο ταψί με ζύμη από Φοκάτσια

Πίτσα στο ταψί με ζύμη από Φοκάτσια

Η πίτσα με ζύμη Φοκάτσιας είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να κάνετε την πιο Αφράτη Πίτσα σε ταψί στο σπίτι σας. Ξεκινώντας από το μηδέν και μέσα σε μόλις 3 ώρες μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη μοναδική πίτσα. Στη σημερινή συνταγή σας αποκαλύπτω επίσης τα 4 στάδια ωρίμανσης και ξεκούρασης της ζύμης που είναι βασικά για να κάνετε την πιο νόστιμη και μαλακή Πίτσα-Φοκάτσια.

Υλικά

για ζύμη

270ml νερό
400γρ αλεύρι
20ml ελαιόλαδο
15γρ αλάτι
7γρ ξηρή μαγιά

για πίτσα

150γρ Gouda (τριμμένη)
200gr Μοτσαρέλα (τριμμένη)
2 φρέσκα μανιτάρια
300ml σάλτσα ντομάτας
100 gr τυρί Φιλαδέλφεια
200γρ λουκάνικο χωριάτικο καπνιστό
1 φρέσκια ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά

Διαδικασία

Βάζουμε την μαγιά στο αλεύρι
Τοποθετούμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι στο νερό και ανακατεύουμε
Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το αλάτι
Στην συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη ποσότητα από το αλεύρι και ζυμώνουμε για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας
Στο τέλος βάζουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για άλλα 3-4 λεπτά

Συνολικός χρόνος ζυμώματος 12-15 λεπτά
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Χρησιμοποιούμε γάντι κατά την διάρκεια του ζυμώματος για να μην κολάει η ζύμη στο χέρι μας

ΣΤΑΔΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ

ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Μόλις σχηματιστεί η ζύμη μας την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και αυτό είναι
το ΠΡΩΤΟ στάδιο ξεκούρασης.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ανοίγουμε την ζύμη πιέζοντας την ελαφρώς με τα δάχτυλά μας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πλάστη) την
κλείνουμε σε σχήμα φακέλου και την ακουμπάμε σε επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει πιο πριν για να μην κολλήσει και την αφήνουμε εκεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για άλλα 40 λεπτά.

ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού μας με ελάχιστο ελαιόλαδο και τοποθετούμε εκεί την ζύμη.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε εκεί για άλλα 40 λεπτά.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Η ζύμη μας θα είναι εξαιρετικά μαλακή τώρα και με τα δαχτυλά μας την τεντώνουμε ελαφρώς για να καλύψει
ολόκληρη την επιφάνεια του τα ταψιού μας. Σκεπάζουμε με την πετσέτα για άλλα 40 λεπτά και αυτό είναι το τέταρτο και τελευταίο στάδιο ωρίμανσης της ζύμης.

Στη συνέχεια…
Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας την ζύμη για να δημιουργήσουμε μικρές ‘λακουβίσες’
Φτιάχνουμε ένα μίγμα (10ml νερό, 20ml ελαιόλαδο και 5 κ.σ. σάλτσας ντομάτας) και το απλώνουμε ομοιόμορφα στην ζύμη μας. Προσθέτουμε ακόμα λίγη σάλτσα αν το θεωρούμε απαραίτητο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 και ψήνουμε την πίτσα μας στη μέση του φούρνου για 10 λεπτά Έπειτα προσθέτουμε τα υλικά μας ξεκινώντας από την gouda, το λουκάνικο, τις πιπεριές και τις ντομάτες και στο τέλος προσθέτουμε την μοτσαρέλα
Ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι η κρούστα μας να αποκτήσει το χρυσαφένιο καλοψημένο χρώμα και τα τυριά μας να λιώσουν ομοιόμορφα. Κόβουμε σε 15 τετράγωνα κομμάτια
Βάζουμε την φιλαδέλφεια σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε ελάχιστα σε κάθε κομμάτι

Καλή Απόλαυση

Δείτε περισσότερες συνταγές εδώ Pizza Chef Argy

 

 

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με πετιμέζι
Επόμενο άρθροΤούρτα Μπισκότων με σαντιγί