Πίτσα σφολιάτας

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα (εμπορίου)
Μανιτάρια – 200 γρ.
κρεμμύδι – 1 τεμ.
4 φέτ. βραστό ζαμπόν μπούτι
Μοτσαρέλα – 100 g.
Τσενταρ ή ρεγγάτο – 150 g.
1 αυγό χτυπημενο

Μαγείρεμα:

Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια το ψιλοκομένο ζαμπον και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τη ζύμη, κάνουμε μικρές πλευρές για να συκρατήσουμε την γέμιση, απλώνουμε τη γέμιση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C στον αέρα.
Με πιρούνι τρυπάμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Την ψήνουμε για 6 με 7 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά.
Στη συνέχεια, φορώντας γάντια, πατάμε καλά την επιφάνειά της να ξεφουσκώσει και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Επάνω στην μισοψημένη σφολιατα ριχνουμε την γεμιση απο το τηγανι και τα τριμμένα τυριά. Αλείφουμε τις άκρες με χτυπημένο αυγό.
Μετά βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε στους 180C για μερικα λεπτά να λιωσουν τα τυρια.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Вероника Баликова

Προηγούμενο άρθροΠίτα λαχανικών με τυρί…νόστιμη, απλή και γρήγορη συνταγή, έτοιμη σε λίγα λεπτά
Επόμενο άρθροΚρεμμυδάκια σε κουρκούτι🧅