Παγωτό Ρυζόγαλο

Υλικά

για το Ρυζόγαλο:
1 λίτρο γάλα
250 γρ κρέμα γάλακτος
150γρ ζάχαρη
250γρ ρύζι γλασέ
2 στικ κανέλας

για το Παγωτό:
500ml κρύα κρέμα γάλακτος
350 ml ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

για το Βουτυρένιο Σιρόπι Κανέλας:
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
λίγο αλάτι
1/2 κ.σ. Κανέλα
1 κ.σ. Κόρν φλάουρ
80 γρ κρύο βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει για 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει για 6 ώρες.

για το Παγωτό:

Χτυπάω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σφίξει το μίγμα. Βάζω το ρυζόγαλο σε 2 δόσεις και ανακατεύω με το μίξερ. Μεταφέρω το μίγμα σε φόρμα σιλικόνης και το βάζω στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα.

Σιρόπι Κανέλας
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να πήξει το σιρόπι σε μέτρια φωτιά. Αφαιρώ από τη φωτιά, βάζω το κρύο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Ρίχνω το σιρόπι σε ένα ρηχό μπολ, το καλύπτω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Μεταφέρω το σιρόπι σε σακούλα ζαχ/κής.

Ξεφορμάρω το παγωτό και περιχύνω με το σιρόπι. Το Παγωτό Ρυζόγαλο με Βουτυρένιο Σιρόπι Κανέλας είναι έτοιμο!!! Καλή σας απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΤάρτα Σφολιάτας με Κιμά
Επόμενο άρθροΥπέροχο Σοκολατένιο Κέικ…μιά ξεχωριστή συνταγή για το Κεικ