Πανακότα λευκής σοκολάτας με βελούδινη γεύση.

Υλικά για 4 άτομα

50 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
600 ml κρέμα γάλακτος
250 ml γάλα πλήρες
3 κ. σ. σκόνη ζελατίνης
1/4 κούπας λευκή ζάχαρη
1 κ. σ. κρύο νερό
1 στικ βανίλιας
* Για τη σάλτσα σοκολάτας
100 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά κόβετε σε μία βάση κοπής κατά μήκος το λοβό της βανίλιας και με τη μύτη του μαχαιριού αφαιρείτε τους σπόρους από το εσωτερικό της και τους τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι.
Βήμα 2
Προσθέτετε στη συνέχεια, το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκινήσει το μείγμα να βράζει.
Βήμα 3
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη λευκή σοκολάτα.
Βήμα 4
Αφήνετε στην άκρη για 2-3 λεπτά. Κατόπιν, με το σύρμα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα.

Βήμα 5
Σε ένα μικρό μπολάκι διαλύετε τη ζελατίνη στο κρύο νερό.
Βήμα 6
Στη συνέχεια τοποθετείτε το μπολάκι σε μπεν μαρί (μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος γεμάτο μέχρι να 2/3 με βραστό νερό) και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς.
Βήμα 7
Αδειάζετε το μείγμα της ζελατίνης στην κρέμα και ανακατεύετε καλά. Μόλις κρυώσει ελαφρά το μείγμα αδειάζετε σε μπολάκια ή ποτήρια και καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη.
Βήμα 8
Τοποθετείτε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Πριν σερβίρετε, ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και όταν αρχίσει να βράζει αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κομμένη κουβερτούρα.
Βήμα 9
Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να προκύψει ένα λείο αποτέλεσμα.
Βήμα 10
Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετε.

Ευχαριστούμε τον  Αλέξανδρος Χρυσοσπάθης

Προηγούμενο άρθροΔεν κουράζομαι ποτέ να μαγειρεύω πατάτες έτσι!
Επόμενο άρθροΕνα γρήγορο και εύκολο κέικ σοκολάτας σε μπλέντερ