Παναρισμένα Σουβλακια μπριζόλας

Συστατικά:

– 500 γραμμάρια μοσχαρίσιες φέτες μπριζόλας
– 200 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρελα
– 500 γρ τριμμένη φρυγανιά
– 50 γρ τριμμένο πεκορίνο
– 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
– 1 κλωνάρι φρέσκο ​​μαϊντανό
– 1 σκελίδα σκόρδο
– έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– άλατι
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι.

Παρασκευή:

Κόβουμε 200 γραμμάρια μοτσαρέλα σε κύβους περίπου ενός εκατοστού και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 500 γρ τριμμένη φρυγανιά, 50 γρ πεκορίνο και 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα, ένα κλωνάρι φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο με μαχαίρι, μια ξεφλουδισμένη σκελίδα σκόρδο, χωρίς το εσωτερικό φύτρο και ψιλοκομμένη, μια πρέζα αλάτι, μια ελαφρύ πασπάλισμα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, περιχύνουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τόσο όσο να υγρανθεί η ψίχα και ανακατεύουμε
καλά τα υλικά μέχρι να έχουμε μια απαλή γέμιση και αφήνουμε το μείγμα που έχουμε για περίπου μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ, χτυπήστε 500 γραμμάρια πολύ λεπτές φέτες μοσχαριού με ένα σφυρί κρέατος μέχρι να σχηματιστούν φέτες πλάτους περίπου 5 εκατοστών και μήκος 8, αν χρειαστεί κόψτε τις φέτες σε δύο ή περισσότερα κομμάτια. Μετά τα αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε και από τις δύο πλευρές, πρώτα σε πιατέλα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και μετά στο μπολ με το μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς.

Σε αυτό το σημείο κρατήστε, απλώστε τις φέτες του κρέατος σε μια επιφάνεια εργασίας και τοποθετήστε ένα κομμάτι μοτσρέλλα στο κέντρο κάθε φέτας. Τυλίγουμε καλά την κάθε μπριζόλα κλείνοντας καλά τις άκρες και σταδιακά τις βάζουμε στα παραδοσιακά ξύλινα σουβλάκια, φροντίζουμε να αφήνουμε κενό χώρο περίπου δύο εκατοστών στις άκρες και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να εξαντληθούν οι φέτες, τέλος περνάμε τα σουβλάκια. Τα ξαναπερνάμε στο μπολ με τη φρυγανιά, παναρίζοντας τα καλά.

Σε αυτό το σημείο, αφήστε τα σουβλάκια να ψηθούν για περίπου τρία λεπτά ανά πλευρά, σε αυτό το στάδιο προσέξτε ιδιαίτερα καθώς το κρέας είναι πολύ λεπτό, οι χρόνοι μαγειρέματος είναι κάπως γρήγοροι. Στη συνέχεια, σερβίρετε τα σουβλάκια.

Είναι καταπληκτικά

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυροπιτάκια των Σεφ
Επόμενο άρθροΤούρτα με κρέμα και φράουλες