Παναρισμένες Μελιτζάνες με καπνιστό μετσοβόνε

Υλικά για 4 άτομα

4 μελιτζάνες τσακώνικες
180γρ καπνιστό μετσοβόνε
2 αυγα
Αλεύρι
Τριμμένη φρυγανιά
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και τις βάζουμε σε τρυπητό με βάρος από πανω.
Αφήστε τα έτσι για μερικές ώρες, στη συνέχεια στεγνώστε και χωρίστε τες ανα δυο. Τοποθετήστε μια φέτα καπνιστό τυρί στο κέντρο καθεμιάς από τις δύο ζευγαρωμένες
φέτες. Πιεζουμε τις φέτες να κολλησουν και περνάμε σε αλεύρι. Στη συνέχεια περνάμε μέσα το χτυπημένο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
Τοποθετήστε σε αυτό το σημείο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Περιχύνουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου είκοσι λεπτά.
Γυρίζετε κάθε τόσο και μόλις ροδίσει ομοιόμορφα, σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: In cucina con il cuore

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακό Γιαννιώτικο Κανταίφι
Επόμενο άρθροCheesecake με Kinder σοκολάτα