Παναρισμένες φτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο

Πώς ετοίμασα τις φτερούγες:

✅ 10  φτερούγες
✅ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
✅ 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
✅ αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
✅ 2 αυγά
✅ αλεύρι και τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Έκοψα τα φτερά στα τρία, χρησιμοποίησα το μεσαίο μέρος τους!
Τα έπλυνα καλά και τα έβαλα σε ένα μπολ, τους πρόσθεσα ελαιόλαδο, χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι, τα ανακάτεψα,τα σκέπασα με αλουμινόχαρτο και τα άφησα στο ψυγείο να μαριναριστούν για λίγες ώρες /2-3/!
Στη συνέχεια ετοίμασα ένα αντικολλητικό ταψί, αν δεν έχετε, μπορείτε να στρωψετε χαρτί ψησίματος!
Στέγνωσα ελαφρά τα φτερά με χαρτί κουζίνας και άρχισα να τα πανάρω κυλώντας τα πρώτα σε αλεύρι, μετά βουτώντας τα σε χτυπημένο αυγό και στο τέλος κυλώντας τα σε τριμμένη φρυγανιά!

Τα τακτοποίησα στο ταψί, έριξα ελαφρά κάθε φτερούγα με μια λεπτή ροή λαδιού, ψημένα στους 200 βαθμούς, όταν ψήθηκαν απο κάτω τα γύρισα και έψησα έχρι να γίνουν! 😋 Έγιναν υπέροχα 😋 🥰 🤩!

Συνόδευσα με ψητές κόκκινες πιπεριές με αλάτι, ξύδι, ελαιόλαδο και σκόρδο!

Προηγούμενο άρθροΧοιρινο με λαχανικά στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΓια όσουν κάνουν δίαιτα αλλά δε μπορούν να στερηθούν το ψωμί