Σπιτικά Μπριος 💪🍨😋

Καλό πρωινό σε όλους με τα σπιτικά Μπριος μου. Είναο αφράτα και μπορείτε να τα γεμίσετε με μαρμελάδα μερέντα ή ακομη και σκέτα να φάτε❤️

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για πίτσα “Μυλοι Αγιου Γεωργίου” τύπου “00”,
250 γρ. αλεύρι για τσουρέκι “ΜΑΝΑ”, 
70 γρ. βούτυρο,
70 γρ. ζάχαρη,
2 ολόκληρα αυγά (συν 1 κρόκο για επαλλειψη),
175 γρ. γάλα,
15 γρ. μαγιά μπύρας,
τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού,
10 γρ. αλάτι.

Εκτέλεση

Ρίχνετε το γάλα, το μαλακό βούτυρο, τη θρυμματισμένη μαγιά και τη ζάχαρη στο μίξερ βάσης και ζυμώνετε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα δύο αλεύρια (εάν δεν εχετε μπορει να βάλετε 500 γρ απο όποιο έχετε), τα 2 ολόκληρα αυγά, την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και το αλάτι.
Ζυμώνετε για τουλάχιστον 10 έως 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει ελαστικό.
Αφήστε το να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και μόνο τότε σχηματίστε 8 μπάλες των 80 γρ. περίπου η καθεμία και μικρότερες
για να φτιάξετε το “τα κερασάκια”

Δώστε στα μεγαλύτερα ένα ωραίο στρογγυλό σχήμα, με ένα δάχτυλο στο κέντρο, πιέστε ελαφρά και βάλτε από πάνω τα μικρότερα (τα κερασάκια).
Αφήστε τα να φουσκώσουν σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος για άλλες 2 ώρες.
Αλείψτε απαλά τα τσουρέκια με χτυπημένο κρόκο αυγού με λίγο γάλα.
Ψήνετε στους 160° για 20/25 λεπτά.
Βγάλτε τα από το φούρνο και… απολαύστε το πρωινό σας ❤️

 

Cinzia Di Stefano

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γεμιστα μπριος με κρεμα

Υλικά

ξυσμα από 1 λεμόνι
500 ml γάλα
2 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
50 γρ.κορν φλάουερ
80 γρ. βούτυρο
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
120 γρ.αλεύρι
3 αυγά
250 γρ. μασκαρπόνε

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να βράσει.Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά,ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε τη φλούδα απ το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.Αδειάζουμε την κρέμα σ΄ ένα μπολ την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το γάλα.Προσθέτουμε το βούτυρο,το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο.Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.Ρίχνουμε ένα ένα τ αυγά ανακατεύοντας κάθε μια φορά καλά να τα απορροφήσει η οποία πρέπει να ξεκολλάει αργά απ το κουτάλι.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε κορνέ.Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί κάνουμε τετράγωνο σχήμα όπως βλέπετε στη φώτο και το γεμίζουμε με την κρέμα.


Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στην πρώτη κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κόβουμε τα μπριος στη μέση και τα γεμίζουμε με την κρέμα.Τα πασπαλίζουμε με άχνη και τα απολαμβάνουμε!!!!!

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι απο το youtube

 

Προηγούμενο άρθροΜπριάμ με λουκάνικα: Ένα πιάτο που θα σας μαγέψει!
Επόμενο άρθροΣπιτικά Πατατάκια με πάπρικα