Ελαφρύ γλυκό με τυρί Cottage

Υλικά

Βάση
160 γραμμάρια (20 τεμ.) Μπισκότα Savoiardi

Κρέμα
500 γραμμάρια μαλακού τυριού cottage
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με περιεκτικότητα σε λιπαρά 30-35%
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
10 γραμμάρια (2 κουταλάκια του γλυκού) ζάχαρη βανίλιας

Εμπότιση

150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με περιεκτικότητα σε λιπαρά 30-35%
10 γραμμάρια (2 κουταλάκια του γλυκού) ζάχαρη βανίλιας

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος η οποία πρέπει να ναι παγωμένη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το μίξερ.
Όταν αρχίσει να αφρίζει προσθέτουμε τη βανίλια και την ζάχαρη άχνη σε δύο δόσεις. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το μίξερ.
Όταν η ζάχαρη άχνη διαλυθεί αυξάνουμε σταδιακά την ταχύτητα στο μέγιστο μέχρι ν αφρατέψει.

Σ ένα άλλο μπολ χτυπάμε το τυρί να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το μισό τυρί στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο.


Προσθέτουμε και το υπόλοιπο τυρί. Ανακατεύουμε ξανά.


Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σ ένα πιάτο ρίχνουμε τη βανίλια ανακατεύουμε να λιώσει και βρέχουμε τα σαβαγιάρ.


Βάζουμε μια στρώση σε μία φόρμα (22Χ16) και απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα ομοιόμορφα.


Στη συνέχεια βάζουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Όταν το βγάλουμε το πασπαλίζουμε με το κακάο

και το ελαφρύ γλυκάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚαρβελάκια γεμιστά με σάλτσα κοτόπουλου
Επόμενο άρθροΜουσακάς λαχανικών ελαφρύς και πεντανόστιμος