Παντζαρόρυζο με καστανό ρύζι!!

Ένας ωραίος τρόπος να φάμε τα φύλλα του παντζαριού και να συνδυάσουμε την θρεπτικότητα και το καταπληκτικό του χρώμα σε ένα πιάτο.

ΥΛΙΚΑ:

300 γρ. φύλλα παντζαριού
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο κουρκουμά ριζά ή τριμμένο σκόνη
2κ.σ άνηθο
1 κούπα ρύζι καστανό
χυμό από μισό λεμόνι
ελαιόλαδο
λίγο πάπρικα γλυκιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, εν συνεχεία προσθέτουμε το ρύζι, τα φύλλα παντζαριού που πρώτα τα έχουμε πλύνει και τα έχουμε κόψει και ανακατεύουμε καλά να μοιραστεί η γεύση σε όλο το φαγητό και προσθέτουμε την γλυκιά πάπρικα, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τόσο όσο ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και φέρνουμε σε σημείο βρασμού μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ψιλοκομμένο άνηθο και χυμό λεμονιού.
Καλή σας επιτυχία

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια κουρού με άνηθο και φέτα
Επόμενο άρθροΚεφτέδες ντυμένοι με ζύμη και τυρί