Παξιμαδάκια με αμύγδαλο

Υλικά

για περίπου 40 τεμάχια
280 γρ αλεύρι 00
150 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
130 γρ αμύγδαλα με φλούδα
2 αυγα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα φλούδα από 1 λεμόνι
βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία για γλυκά (εναλλακτικά 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ)
1 πρέζα αλάτι

Πώς να τα φτιάξετε

Πρώτα από όλα ανακατεύουμε μαζί με ένα πιρούνι τα αυγά, τη ζάχαρη, την τριμμένη φλούδα εσπεριδοειδών, το αλάτι και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και την αμμωνία για τα γλυκά.
Ζυμώνουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Αν κολλάει στα δάχτυλά σας, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα με όλη τη φλούδα
Ζυμώνουμε καλά, χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και με τη βοήθεια λίγο αλεύρι φτιάχνουμε 2 φραντζολάκια πλάτους περίπου 3 εκ.
Σημαντικό είναι να έχετε τέλεια διαμορφωμένο το καρβέλι, μην ισιώσετε το καρβέλι, αλλά τοποθετήστε το σε στρογγυλό ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος

Ψήνουμε στους 180° στο μεσαίο μέρος του φούρνου για περίπου 15 – 18 λεπτά για να φουσκώσουν τα φραντζολάκια .
Σε αυτό το σημείο μπορείτε να κόψετε τα μπισκότα με λεπίδα ή μαχαίρι σε πάχος περίπου 1 και μισό – 2 cm

Γυρίστε τα μπισκότα ανάποδα και ψήστε ξανά στο φούρνο για 4 λεπτά από τη μία πλευρά.
Μετά τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε άλλα 4 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν! Μόλις βγουν από το φούρνο θα φαίνονται σκληρά, Αφήσετε να περάσουν μερικές ώρες και θα δείτε ότι θα είναι μυρωδάτα και απαλά!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτο μόνος σου ζαχαρούχο γάλα σε μόλις 15 λεπτά!
Επόμενο άρθροΓλυκο ψυγείου με υπέροχη κρέμα….είναι αφρός