Μελιτζάνες φλάσκες ποσότητα ανάλογα τις μερίδες εγώ έκανα αρκετές

μισό κιλό κιμά –περισσεύει και για μακαρονάδα πχ –
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο
μαιντανός ψιλοκομμένος
2 ντομάτες κομμένες κομμάτια -λιώνουν με το μαγείρεμα . 
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγο κουρκουμά
ελαιόλαδο

 Κιμάς 
Βάζω το λάδι με τα κρεμμύδια και τον κιμά και τα σκόρδα.
Πατάω τον κιμά ε΄νω τα σοτάρω με ξύλινη σπάτουλα να γίνει σπυρωτός.
Αμέσως μετά αφού σοτάρω για λίγα λεπτά προσθέτω ντομάτες τον πελτέ αλάτι πιπέρι κουρκουμά ζάχαρη και πελτέ και ανακατεύω λίγα λεπτά .
Αμέσως μετά ρίχνω ζεστό νερό 1 και μισό ποτήρι του νερού και τον αφήνω να βράσει μέχρι να στεγνώσει σχεδόν να μείνει λίγη σαλτσούλα δεμένη.
Τον αφήνω στην άκρη .

Μελιτζάνες .
Πλένω και κόβω στην μέση της μελιτζάνες ,τις αφήνω σε σουρωτήρι να στεγνώσουν καλά.
Μετά τις βάζω στην σειρά στο ταψί με την ψίχα προς τα πάνω και με ένα πινέλο της περνάω με λάδι
και τις ψήνω μέχρι να μαλακώσουν .
Αμέσως μετά τις βάζω στην σειρά στο ταψί μου και αφού κρυώσουν μ ένα κουτάλι της βαθουλώνω κάνω χώρο να βάλω τον κιμά .
Δεν τις αδειάζω εγώ από την ψίχα τους και είναι υπέροχες τρώς μελιτζάνα .

Μπεσαμέλ.
 Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα να καβουρδιστεί μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Τότε, προσθέτουμε το γάλα, μία πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε  ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ.
 Όταν δέσει το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 2 κρόκους μόνο αυγών ανακατεύοντας μοσχοκάρυδο και τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.

Συναρμολογούμε.
Γεμίζουμε με τον κιμά τις ψημένες μελιτζάνες μέσα στο ταψί και καλύπτουμε κάθε μελιτζάνα με μπεσαμέλ.
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε 1 φλιτζάνι νερό και λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το μείγμα λαδιού μέσα στο ταψί.
Βάζouμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε τα παπουτσάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 40 με 50 λεπτά, μέχρι η μπεσαμέλ να ροδίσει και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Προηγούμενο άρθροΕύκολο Cheese κέικ με Φράουλες…χωρίς ψήσιμο
Επόμενο άρθροΤο Ωραιότερο Γευστικό Σπιτικό Προφιτερόλ…που έχετε φτάξει!