Καρυδόπιτα

Υλικά

Για το Σιρόπι
500 γρ νερό
400 γρ ζαχαρη
1 ξυλο κανελα
φλουδα πορτοκαλι

Για το Κέικ
4 αυγα
μια πρεζα αλατι
150 γρ ζάχαρη
100 γρ σπορελαιο
1 κγ κανελα
1/4 κγ γαρύφαλλο
λιγο κονιακ η αρωμα ρούμι.

150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ αλευρι
2 κγ μπεικιν πάουντερ

200 γρ καρυδια

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, ζάχαρη, κανέλα, φλούδα πορτοκαλι.
Μετράμε 3 λεπτα απο τη στιγμή που ξεκινάει το βράσιμο και αφήνουμε να κρυώσει εντελως.

Για το κέικ
Χτυπάμε καλα τα αυγα με μια πρεζα αλάτι και ζάχαρη. Προσθέτουμε το σπορελαιο, χτυπάμε. Βάζουμε κανελα, γαρύφαλλο,λιγο κονιακ η αρωμα ρούμι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι ψιλό, αλεύρι, μπεικιν πάουντερ. Προσθέτουμε αυτό στο υγρό μείγμα μας. Χτυπάμε για λιγο.

Χοντροκοβουμε 200 γρ καρυδια,τα βάζουμε στο μειγμα μας και ανακατεύουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί (το δικο μου ειναι 32χ22).Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περιπου 35-40 λεπτα.
Αφαιρούμε το πορτοκαλι και την κανέλα απο το σιροπι και όταν το γλυκο μας εχει ψηθεί, το τρυπάμε με μια  οδοντογλυφίδα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρυο σιρόπι σιγά σιγά στο καυτό γλυκο.

ΠΗΓΗ:Aly Cherie Greek Recipe Exchange Group

Προηγούμενο άρθροΓαλοπούλα με πατάτες και τυρί…Ασυνήθιστα νόστιμο
Επόμενο άρθροΚέικ εσπεριδοειδών (ιδανικό για το Χειμώνα)