Συστατικά
200γρ γιαούρτι (2% λιπαρα)
300 ml αραβοσιτέλαιο (1 και 1/4 ενός φλιτζανιού)
300 ml ζάχαρης (1 και 1/4 ενός φλιτζανιού)
300ml χυμός πορτοκαλιού (1 και 1/4 ενός φλιτζανιού)
20g σκόνη ψησίματος (4 κγ)
ξύσμα 1 1/2 πορτοκαλί
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
440-450 γρ. φύλλο για πίτα 
Για το σιρόπι
400 ml νερού (1 και 2/3 ενός φλιτζανιου)
400 ml ζάχαρης (1 και 2/3 ενός φλιτζανιου)
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικό)

Οδηγίες
Ξετυλίξτε και τοποθετήστε τα φύλλα σε μία μεγάλη επιφάνεια και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά, για να στεγνώσουν καλά. 
Για να προετοιμάσετε αυτό το κέικ γιαουρτιού, ξεκινήστε πρώτα προετοιμάζοντας το σιρόπι. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού (και ένα ξυλάκι κανέλα) και τα βράζουμε. Το σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά, μέχρις ότου η ζάχαρη διαλυθεί και το σιρόπι δέσει. Αφήστε το άκρη για να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το μείγμα για το κέικ γιαουρτιού. Ρίχνουμε το λάδι καλαμποκιού σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε. Προσθέστε το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε καλά, μέχρι να συνδυαστούν τα συστατικά και το μείγμα να είναι κρεμώδης. Προσθέστε το μπαικινγκ παουντερ και ανακατέψτε ελαφρά.
Σχίστε τα φύλλα της ζύμης σε μικρά κομμάτια, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας και προσθέστε στο μείγμα και χτυπήστε καλά
Χρησιμοποιώντας ενα βουρτσάκι λιπάνετε το κάτω μέρος και τις πλευρές ενός δίσκου ψησίματος (περίπου 20x30cm) και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180C για 40-50 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί μέσα. Ελέγξτε εάν είναι έτοιμο, κάνοντας μια τρύπα με ένα μαχαίρι. Εάν το μαχαίρι βγει καθαρό, τότε το κέικ είναι έτοιμο.
Για να τελειώσετε το κέικ γιαουρτιού, ρίξτε σιγά-σιγά το κρύο σιρόπι πάνω από το ζεστό κέικ (επιτρέψτε σε κάθε κουτάλα σιροπιού να απορροφηθεί, πριν ξαναγεμίσετε).
Αφήστε χρόνο για να απορροφηθεί το σιρόπι και βάλτε το στο ψυγείο. Το ελληνικό κέικ γιαουρτιού σερβίρεται ιδανικά κρύο, όχι ζεστό, έτσι ώστε να μην καταρρέει.

Προηγούμενο άρθροΜπριάμ ένα απλό αλλά και νοστιμότατο φαγητό
Επόμενο άρθροΣουτζουκάκια Σμυρνέικα με χιονάτο ρύζι