Ρώσικη Σαλάτα

Υλικά

350 γρ πατάτες
250 γρ αρακά
300 γρ καρότα
3 αυγά + 2 κρόκοι
250 ml σπορέλαιο
20 ml χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
αλάτι
πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινήστε καθαρίζοντας τις πατάτες και τα καρότα και μετά κόψτε τα σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που βράζει, ψήνουμε τις πατάτες για περίπου 10 λεπτά και τον αρακά και τα καρότα (ξεχωριστά) για 5-6 λεπτά.
Όταν ψηθεί, στραγγιξτε όλα από το νερό και βάλτε τα σε μια σαλατιέρα. Προσθέστε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και μια πρέζα πιπέρι και ανακατέψτε τα πάντα.
Αφήστε το να κρυώσει σε ανοιχτό μέρος.

Όσο περιμένετε να κρυώσουν όλα, ετοιμάστε βραστά αυγά. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, το αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα ξεφλουδίζουμε, κόβουμε το λευκό μέρος σε κύβους, θρυμματίζουμε τον κρόκο και τα προσθέτουμε όλα στα λαχανικά.
Τώρα ας ετοιμάσουμε τη μαγιονέζα μας: με τη βοήθεια ενός μπλέντερ ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής με λεπίδες, ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με αλάτι και ξύδι. Προσθέστε σιγά σιγά το λάδι και αφήστε το να χτυπήσει. Στο τελος πρέπει να προστεθεί μόνο ο χυμός λεμονιού.
Μόλις είναι έτοιμη, η μαγιονέζα προστίθεται στα λαχανικά. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα και μετά η ρωσική σαλάτα σας θα είναι έτοιμη βάλτε την σε μία φόρμα (τσερκι) να πάρει σχήμα και σερβίρετε να την απολαύσετε!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ με καρύδι, κρέμα βανίλιας και σοκολάτα…τέτοιο σπιτικό κέικ δεν έχετε φάει ποτέ!
Επόμενο άρθροΕλαφρύ επιδόρπιο με σοκολάτα και πορτοκάλι