Παραδοσιακή Χορτοτυρόπιτα με χωριάτικο Φύλλο

Υλικα

300γρ.Αλευρι
3κ.σ. ελαιολαδο
1/2 κ.γ.αλατι
2κ.σ.ξυδι
νερο χλιαρο οσο παρει μεχρι να γινει μαλακη η ζυμη

Γέμιση
1 ματσακι λαπαθα αγρια,
1 ματσακι σεσκουλα
3 πρασα
1 ματσακι παπαρουνα
λιγο μαραθος
2 αυγα
300γρ.φετα

1 ποτηρι σπορελαιο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το αλάτι, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό και αρχίζουμε το ζύμωμα. Προσοχή!!! Πρέπει το νερό να είναι χλιαρό.
(Όχι σε θερμοκρασία δωματίου αλλά ούτε και καυτό. Κάντε το κόλπο με το χέρι. Βράστε το νερό μέχρι να μπορεί να αντέξει το χέρι σας τη θερμοκρασία του. Αν παραζεσταθεί προσθέστε λίγο νερό από τη βρύση.) Ζυμώνουμε αρκετά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Στη συνέχεια δουλεύουμε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια. Ζυμώνουμε διπλώνοντας τη ζύμη για να πάρει αέρα μέσα.

Για την Γέμιση
Σε ένα μπολ κόβουμε με το μαχαίρι τη φέτα σε κομματάκια και τη θρυμματίζουμε με τα χέρια μας. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα 2 αυγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αυγό στη θρυμματισμένη φέτα.
Τα ψιλοκόβουμε τα χόρτα σε λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι. Τ’ ανακατεύουμε και τ’ αφήνουμε να σταθούν για 15΄-20΄, να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα τα σφίγγουμε στις παλάμες μας, να μαραθούν και ν’ αποβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Θα μειωθεί η γέμιση στο μισό του όγκου της.
Προσθέτουμε το μείγμα φέτα και αυγά και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε τα φυλλα αλευρώνοντας τον παγκο μας

τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ραντίζουμε και με λάδια ενδιάμεσα και τα γεμίζουμε με την γέμιση. Βρέξτε την επιφάνεια με λίγο νερό ή με σόδα (την κάνει πιο τραγανή). Χαράξτε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια

και ψήστε στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω) στην μεσαία-κάτω σχάρα για 60 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήστε τη να κρυώσει για 30 λεπτά και σερβίρετε.

Ευχαριστούμε Sotiria Tsiriga

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο Κοτόπουλο με Τυρί και κρεμμύδι
Επόμενο άρθροΖύμη για Πιτάκια με ότι γέμιση σας αρέσει