Παραδοσιακό ψωμί

Γεια σας μάγειρες και μαγείρισσες, θα σας πω πως να φτιάξετε το ψωμί σας, χωρίς ζύμωμα και χρόνο προετοιμασίας λιγότερο από 3 λεπτά. Παραδοσιακό ψωμί που μπορείτε να ψήσετε σε μια φόρμα.

Συστατικά

500 γρ αλεύρι σίτου
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγιά αρτοποιίας
360 ml νερό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ρίχνουμε τρεις κούπες αλεύρι μέσα σε ένα μπολ τη μάγια, ζάχαρη, αλάτι και αναμιγνύουμε όλα τα ξηρά συστατικά με ένα σύρμα χειρός.
Μετά προσθέτουμε μία και μισή κούπα νερό το οποίο είναι περίπου 360ml και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα έως ότου πάρουμε μία μία ζύμη.
Καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 8-10 ώρες
Μετά απο 12 ώρες.

Προθερμαινουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε μέσα ένα ταψάκι με νερό στο φούρνο για να μπορούμε να εξασφαλίσουμε την υγρασία
Μετά αλείφουμε τη φόρμα μας με λάδι και με μία σπάτουλα σιλικόνης αδειάζουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα για 5 λεπτά πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο να ψηθεί για 40-45 λεπτά όταν το βγάλουμε το ψωμάκι μας είναι έτοιμο

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Σφολιάτας…Απίστευτα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο
Επόμενο άρθροΠατέ Μελιτζάνας και κόκκινη πιπεριά