Υλικα
500 γρ. μακαρονια για παστιτσιο
1 σακ. σαλατα καλαμποκιου ( με αρακα, πιπεριες,καροτακια)
2 κολοκυθια κομμενα σε μικρα καρε
2 κρεμμυδια κομμενα σε καρε
3 σκ. σκορδο πολτοποιημενες
1 κουτι ντοματακια κον κασε
1 κ.γ. μειγμα για σαλτσα ζυμαρικων
αλατι
πιπερι
150 γρ. ρεγκατο τριμμενο και λιγο εξτρα για πασπαλισμα

Για την μπεσαμελ:
1 κουτι γαλα εβαπορε
100 ml νερο
2 κ.ς. αλευρι
μισο κ.γ μοσχοκαρυδο
100 γρ. γραβιερα κρητης πικαντικη

Εκτέλεση

Βραζουμε τα μακαρονια σε αλατισμενο νερο για 8-9 λεπτα τα σουρωνουμε, τα καίμε με λιγο βουτυρο.
Ριχνουμε το τυρι, ανακατευουμε καλα και αφηνουμε στην ακρη.

Σε ενα τηγανι, σοταρουμε τα κρεμμυδια και τα σκορδα μας για 1-2 λεπτα.
Μετα ριχνουμε τα κολοκυθακια, το μειγμα για την σαλτσα, τα αφηνουμε 2-3 λεπτα και προσθετουμε τα υπολοιπα λαχανικα μας.

Ριχνουμε τα ντοματακια, αλατοπιπερωνουμε και τα αφηνουμε να βρασουν και να πιουν τα ζουμια τους για περιπου 10- 15 λεπτα…

Εν τω μεταξυ ετοιμαζουμε την μπεσαμελ.
Σε μια κατσαρολιτσα ζεσταινουμε το γαλα και το νερο.

Σε ενα ποτηρι ριχνουμε το αλευρι και προσθετουμε λιγο απο το ζεστο γαλα ωστε να διαλυθει.

Το ριχνουμε πισω στην κατσαρολα και ανακατευουμε καλα μεχρι να πηξει ελαφρα.
την βγαζουμε απο την φωτια.
Ριχνουμε το μοσχοκαρυδο και την γραβιερα.

Σε ενα πυρεξ 38αρι πασπαλιζουμε τον πατο με φρυγανια τριμμενη και λιγο ρεγκατο, στρωνουμε τα μισα μακαρονια, ριχνουμε τα λαχανικα μας, προσθετουμε τα υπολοιπα μακαρονια.

Ριχνουμε απο πανω την μπεσαμελ( αν μας εχει πηξει αραιωνουμε με λιγο γαλα) και τελειωνουμε με τριμμενο ρεγκατο,

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170° στον αερα για περιπου 30 λεπτα…

Η μπεσαμελ δημιουργει ενα λεπτο στρωμα, αν θελουμε παραπανω κρεμα διπλασιαζουμε την δοση….!!!

*** καλη ορεξη ***

 

Προηγούμενο άρθροΚανελόνια γεμιστά με μελιτζάνες
Επόμενο άρθροΔίαιτα του στρατιώτη: Χάνετε 4,5 κιλά σε μία εβδομάδα. Πρόγραμμα ανά ήμερα