Πασχαλινό Κέικ Βανίλια χωρίς ζύμη

Μου αρέσει το Πάσχα. Από αυτή τη σύνθεση έφτιαξα 2 μικρά κεικ , αλλά μπορείτε να φτιάξετε ένα μεγαλύτερο.

Συστατικά:

650 γραμμάρια νωπή μυζήθρα 
6 αυγά
250 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
400 γρ κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
Εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ σταφίδες

Προετοιμασία.

1. Βάζουμε το τυρί σε ένα μπολ και το περνάμε με το μίξερ κάθετα.
2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε καλά.
3. Προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί, το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
4. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το άρωμα βανίλιας και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Αφησα μερικές από τις σταφίδες και τις πασπάλισα από πάνω μετά το ψήσιμο για τα πρώτα 15 λεπτά.
5. Βάζουμε το πασχαλινό μείγμα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Το βγάζουμε από τη φόρμα όταν αρχίσει να κρυώνει.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://farfuria-cu-gust.ro/

Προηγούμενο άρθροKοτόπουλο σε σάλτσα κρέμας γάλακτος
Επόμενο άρθροΈνα γκουρμέ πιάτο, για ξεχωριστά δείπνα ή για να κάνετε οποιοδήποτε δείπνο ξεχωριστό!