Ένα κέικ που είναι τόσο απλό στην παρασκευή του, αλλά με τόσο παράξενη γεύση, που δεν μπορείς να πιστέψεις

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ – ΤΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΕΙΝΑΙ 200ML
1 φλυτζανι κρυσταλλική ζάχαρη
2 φλυτζανια αλεύρι μαλακό Π
1 κσ κακάο
1 κγ μαγειρική σόδα
1 φλυτζανι λάδι
1 φλυτζανι χυμό κομπόστας – Έφτιαξα κομπόστα μήλου και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο φρούτο θέλετε
1 φλυτζανι πολτοποιημένα φρούτα από την κομπόστα

ΓΕΜΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΙΚ
3 σοκολάτες κουβερτουρα
5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο

Γλασσο
100 γρ σοκολάτα μαγειρικής

Παρασκευή

Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το κακάο.
Καθαρίζουμε ένα μήλο και το κόβουμε σε κύβους. Ρίχνουμε νερό και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγιζουμε την κομπόστα από ένα σουρωτήρι.
Πολτοποιούμε τα φρούτα με ένα πιρούνι και μετράμε 1 φλυτζανι από τον χυμό της κομπόστας. Θα σας μείνει αρκετός χυμός
Αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει η κομπόστα, προσθέστε τον χυμό στο αλεύρι, το λάδι και τα πολτοποιημένα φρούτα και ανακατέψτε.

Λαδώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο ταψί και το βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170C. Αφήνουμε τη ζύμη να ροδίσει λίγο, στη συνέχεια αφαιρούμε το ταψί και σκεπάζουμε τη ζύμη με τη γέμιση.

Προετοιμάστε τη γέμιση από πριν. Λιώνουμε τρεις σοκολάτες λιώνω και ανακατεύουμε με 5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη πάνω από τη γέμιση και αφήνουμε το κέικ να ψηθεί.
Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να ελέγξετε αν η ζύμη έχει ψηθεί αρκετά. Αφήστε το έτοιμο κέικ να κρυώσει και περιχύστε το με το γλάσο. Αφήστε το να σκληρύνει και μετά κόψτε το.

Μέτρησα το ακριβές βάρος του μείγματος που έριξα στο ταψί για να το μοιράσω ίσα και χρησιμοποίησα ψηφιακή ζυγαριά.
Πρώτα μέτρησα το βάρος του δοχείου στο οποίο ζύμωνα για να μάθω πόσο να αφαιρέσω και το βάρος της ζύμης που μοιράστηκα ήταν 900 γραμμάρια, που σημαίνει ότι έβαλα 450 γραμμάρια το καθένα.
Μέτρησα για να βεβαιωθώ ότι η γέμιση θα είναι ακριβώς στη μέση.

Πηγή: coolinarika.com

Προηγούμενο άρθροΣπετσοφάι με Χωριάτικο Λουκάνικο, Πιπεριές και Φέτα
Επόμενο άρθροΡαβανί Βέροιας με κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια