Πατάτες με κεφτεδάκια και τυρί στο ταψί 

Είναι υπέροχο για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Εσύ αποφασίζεις. Δεν χρειάζεστε τόσο
πολλά συστατικά. Απλά βάλτε τις πατάτες και τον κιμά σε ένα ταψί και το νόστιμο γεύμα
είναι έτοιμο.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Λίστα συστατικών

– 500g κιμά (μικτό)
– 2 καρότα
– 2 κρεμμύδια
– 1 κουταλάκι του γλυκού διαφορα μπαχαρικά επιλογή σας (θυμάρι – ριγανη – δενδρολιβανο)
– 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
– 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πιπεριά
– αλάτι (για γεύση)
– 150 γραμμάρια τυρί Γκούντα
– 1,2 κιλά πατάτες βρασμένες και καθαρισμένες
– 100 ml νερού
– 200g γιαουρτι

Ας αρχίσουμε

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε περίπου 3 έως 4 κουταλιές ηλιέλαιο.
Πρώτα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και εφόσον μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε και τα καρότα.
Σοτάρουμε για περίπου 2 έως 3 λεπτά.
Ρίχνουμε μετα τα καρότα και τα κρεμμύδια μέσα στον κιμά.
Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε απευθείας στον κιμά χωρίς να τα σοτάρετε πρώτα.
Αλλά έτσι δίνει καλύτερη γεύση.
Τώρα ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε περίπου 1 1/2 κουταλιές αλάτι. Αυτό πρέπει να είναι αρκετό.
Ανακατέψτε τα πάντα μαζί και τα ζυμώνουμε και με το χερι.

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες. Θα κόψουμε τις φέτες λίγο παχύτερες.
Μπορείτε επίσης να το φτιαξετε με ωμές πατάτες αλλά χρειάζονται λίγο περισσότερο στο φούρνο.

Τώρα ας φτιάξουμε τους κεφτέδες.
Πιάνουμε δοσεις κιμά για να φτιάξουμε τους κεφτέδες και τους βάζουμε σε μια πιατέλα
Λαδώνω με το ηλιέλαιο το πυρεξ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λίγο βούτυρο.
Στρώνουμε την βάση του πυρεξ με τις μισες σχεδόν πατάτες
Τώρα βάζω τους κεφτέδες και πάνω και ενδιάμεσα στους κεφτέδες τις υπόλοιπες πατάτες.
Αυτό είναι το φαγητό.
Έχω ήδη προθερμάνει το φούρνο στους 200 ° C. (Πάνω και κάτω θερμότητα)
Αρχικά το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ φτιαχνουμε τη σάλτσα.
Παίρνουμε 200g γιαουρτι 20% λίπος.
Προσθέστε τώρα 100 ml νερού.
Ρίξτε το πιπέρι και την πάπρικα.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και ΄άλλα μπαχαρικά να θέλετε.
Προσθέτω 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μετά από 10 λεπτά βγάζω τις πατάτες από το φούρνο.
Ρίχνουμε την σάλτσα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τη σάλτσα στην αρχή και να την ρίξετε. Αλλά το κάνω πάντα έτσι.
Τώρα βάλτε το πίσω στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέστε περίπου 150 γραμμάρια τριμμένου τυριού.
Το τυρί που χρησιμοποιείτε εξαρτάται από εσάς.
Συνολικά, πρέπει να βρίσκεται στο φούρνο για περίπου 35 ή 40 λεπτά.
Βάλτε πίσω στο φούρνο για άλλα 10 έως 15 λεπτά να λιώσει το τυρί.
Ετοιμοοοοοοοοοοοοοο

Ένα απλό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.
Απολαύστε το γεύμα σας.

 

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια γεμιστά με τυρί
Επόμενο άρθροΠατάτες με κρέας…έχει υπέροχη γεύση