Υλικά

 1200 γρ. πατάτες
 1 κρεμμύδι
 500 γρ. κιμάς
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 αλάτι και πιπέρι
 γλυκιά πάπρικα
 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
 50 γρ. αλεύρι
 2 κ.σ. κάρυ
 200 γρ. κρέμα γάλακτος
 200 γρ. τυρί γκούντα
 μουστάρδα
 θυμάρι

Εκτέλεση Συνταγής

1 Πλένουμε τις πατάτες και τις πλένουμε με τη φλούδα για  20 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
2 Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο καυτό λάδι μαζί με τον κιμά, χωρίς να σπάσουμε εντελώς τα κομμάτια του κιμά.
3 Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
4 Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε με το κάρυ και μετά προσθέτουμε το ζωμό, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και το μισό τυρί.
5 Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο ακόμη και ανακατεύουμε για να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
6 Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε με κρύο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες μέσα σε ένα πυρέξ. Βάζουμε πάνω στις πατάτες τον κιμά , την κρέμα και από πάνω το υπόλοιπο τυρί.
7 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 225°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Προηγούμενο άρθροΠιρόγες στο λάδι ..είναι πεντανόστιμες
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια ψητά με τυρί σάλτσα και παρμεζάνα