Πατάτες με κρέας

Χρειαζόμαστε τα ακόλουθα συστατικά:

– Περίπου 800 γραμ. Χοιρινό από το λαιμό.
Μπορείτε επίσης να πάρετε μοσχαρι κρέας. Ο χρόνος μαγειρέματος αλλάζει
– περίπου 1 κιλό πατατών που έχουν βραστεί.
– 1 καρότο
– 2 κρεμμύδια
– 2 σκελιδες σκόρδου.
– περίπου 50 ml ηλιέλαιου
– 1 φύλλο δάφνης
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
– 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
– 1 κουταλιά αλάτι
– περίπου 50 έως 60 ml νερού

Ας ξεκινήσουμε.

Αρχικά κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμύδι και το καρότο σε φέτες
Τώρα βάζουμε ένα τηγάνι με χοντρό πυθμένα σε υψηλή φωτιά.
Οταν το τηγάνι κάψει ρίχνουμε το λάδι περίπου 50 ή 60 ml ηλιέλαιο.
Ρίχνουμε με το κρέας σε αυτό να το σοτάρουμε περίπου 5 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατέψτε καλά τα πάντα.
Τώρα βάλτε την φωτιά σε μεσαίο επίπεδο και αφήστε τα λαχανικά με το κρέας να τηγανιστούν για 5 λεπτά στο τηγάνι. Αυτό μου πήρε ακριβώς 8 λεπτά.
Μετά βάζουμε τα φύλλα δάφνης, πιπερι, πάπρικα και αλάτι και ανακατέψτε τα πάντα μαζί.
Προσθέτω τώρα περίπου 50 έως 60 ml νερού.
Και αφήστε το να μαγειρεύει στο επίπεδο του φούρνου 5 (για μένα) για περίπου 15 με
20 λεπτά.

Κλείνω το καπάκι, αλλά όχι αρκετά και αφήστε το να μαγειρευτεί για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ θα κόψουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους.
Μπορείτε επίσης να κόψετε τις πατάτες πιο λεπτές ή πιο χοντρές.
Μετά από περίπου 15 λεπτά προσθέτω τώρα και τις πατάτες.
Έβαλα τώρα τη φωτια στο επίπεδο 4.
Και αφήστε το τώρα με το καπάκι κλειστό για 30 λεπτά.
Δεν είναι απαραίτητο να ανακατέψτε το φαγητο.
Έχουν περάσει 30 λεπτά τώρα. Ας ρίξουμε μια ματιά στις πατάτες.
Υπάρχει αρκετό νερό.

Οι πατάτες έχουν σχεδόν μαγειρευτεί.
Ρίχνουμε 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες. Μπορείτε επίσης να παραλείψετε το σκόρδο.
Αναμιγνύω τα πάντα προσεκτικά τώρα.
Με μια κουτάλα προσθέτουμε τώρα το υπόλοιπο αλάτι αφου το έχουμε διαλύσει με λίγο νερό.
Αν θέλετε περισσότερο ζωμό, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό εδώ.
Και τώρα, με το καπάκι κλειστό, αφήνω να σιγοβράσει για άλλα 15 με 20 λεπτά σε χαμηλό
επίπεδο.
Αφού περάσουν 15 λεπτά κοιτάμε έαν οι πατάτες είναι ετοιμες
Σε γενικές γραμμές, το όλο το φαγητό είναι στον ατμό περίπου 1 ώρα.
Το κρέας και οι πατάτες πρέπει να ειναι έτοιμα.
Τώρα τρώγεται άμεσα.
Προσθέτω τώρα μερικά μπαχαρικα εάν θέλω από πάνω.

Καλή απόλαυση και καλή όρεξη.
Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΠατάτες με κεφτεδάκια και τυρί στο ταψί…είναι φθηνή και γρήγορη.
Επόμενο άρθροΤιραμισού στο ποτήρι…η κρέμα του ειναι απίστευτη