Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά
 
Οι πατάτες είναι πολύ ευπροσάρμοστες, κάνοντας έτσι ένα πιάτο με κρεμμύδια και μανιτάρια είναι εύκολο, νόστιμο και μπορεί να σερβιριστεί είτε ως κύριο είτε ως συνοδευτικό πιάτο!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

5-6 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
450 gr λευκά ή portabello μανιτάρια, καθαρίζμένα και κομμένα σε φέτες
3 μεσαία κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε δαχτυλίδια
1 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό, προαιρετικό

ΟΔΗΓΙΕΣ
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεσαίες παχιές φέτες χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, και αφήστε τες στην άκρη
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
Στο ταψί τοποθετήστε τα μανιτάρια σε ένα μόνο στρώμα, ραντιίστε ομοιόμορφα με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι
Τοποθετήστε ένα στρώμα κρεμμυδιού κομμένο σε φέτες και τοποθετήστε πατάτες σε φέτες από πάνω
Πασπαλίζουμε με περισσότερο αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό
Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20-25 λεπτά
Στη συνέχεια, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ανακατέψτε όλα τα συστατικά και ψήστε ακάλυπτα για 10-15 λεπτά ή μέχρι ελαφρώς χρυσαφίσουν
Γαρνίρετε με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό

Σερβίρετε ζεστό

Προηγούμενο άρθροΜεσογειακή συνταγή Κοτόπουλου λεμονάτο
Επόμενο άρθροΣάμαλι από την Κωνσταντινούπολη