ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 6 φέτες μπέικον
 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι σε κύβους
 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο / λιωμένο
 1/2 κουταλάκι αλάτι 
 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
 1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, συν επιπλέον
 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 1/4 φλιτζάνιου γάλα
 100 γρ τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
 100 γρ  τυρί Cheddar, τριμμένο
 2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες σε λεπτές φέτες

ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς . Λαδώστε ελαφρώς το πυρεξ.
Τηγανίστε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο πάνω σε χαρτοπετσέτα. Αφήστε το λίπος του μπέικον στο τηγάνι.
Σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το κρεμμύδι σε λίπος μπέικον για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Προσθέστε τριμμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και πάπρικα, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Πασπαλίστε το αλεύρι και μαγειρέψτε συνεχώς για 1 λεπτό.
Ανακατέψτε το γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς, και φέρτε το  σε μια σταθερή θερμοκρασία και σιγοβράστε. Σιγοβράστε για 1 λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Ψιλοκόψτε το μπέικον. Ανακατέψτε και τα τριμμένα τυριά μαζί. Ρίξτε και ανακατέψτε το μπέικον στο τηγάνι και μόλις 1 1/2 φλιτζάνι τυρί μέχρι να λιώσει.
Προσθέστε φέτες πατάτας στο μίγμα και ανακατέψτε για να επικαλυφθούν. Ρίξτε τις πατάτες με την σάλτσα τυριού στο πυρεξ
Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς για 1 ώρα έως ότου οι πατάτες είναι τρυφερές. Απλώστε το υπόλοιπο τυρί πάνω από τις πατάτες μαζί με πάπρικα. Ψήνετε για επιπλέον 15 ή έως ότου η κορυφή είναι καφέ.

Προηγούμενο άρθροΣτήθος κοτόπουλο με σάλτσα μανιτάρια
Επόμενο άρθροΗ Πορτοκαλόπιτα σαν έργο τέχνης