Πατάτες Ογκρατεν

Υλικά

1 κιλό πατάτες
500 γρ κρεμμύδια
20 γρ. βούτυρο
300 γρ.τυρί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες βάζοντας τις σε ένα μπολ με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει λίγη σόδα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες.
Λιώνουμε 20 γρ. βουτύρου σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.Μαγειρεύουμε μέχρι οι ροδέλες να ροδίσουν.
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες.Ρίχνουμε τα ψημένα κρεμμύδια πάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε και το τυρί και ανακατευουμε καλά.
Μοιράζουμε τα υλικά μας σε δύο μικρά πυρέξ και ρίχνουμε ζωμό της αρεσκείας μας ίσα να σκεπάζει το φαγητό μας. (να καλυψει τα 3/4 του ταψιού)
Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.
Ένα πολύ απλό και νόστιμο πιάτο που απαιτεί λίγα υλικά και είναι ιδανικό για τα οικογενειακά γεύματα η τα γεύματα με τους φίλους.
Δοκιμάστε το!!!!!

Καλή επιτυχία

Find More delicious Recipes here

Προηγούμενο άρθροCheesecake με γλάσσο καραμέλας
Επόμενο άρθροΚαλαμαράκια γεμιστά στο φούρνο με πατάτες (Νηστίσιμο)