Πατάτες πουρέ με τυρί και μπεικον

Είναι εύκολο να φτιαχτεί, η γεύση είναι φανταστική, με μια σαλάτα ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά:

7-8 μεσαίες πατάτες
αλατισμένο νερό στο οποίο μαγειρεύονται οι πατάτες

150 γραμμάρια μπέικον
με και πιπέρι για γεύση
3 κουταλιές γιαούρτι
3 κουταλιές τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (καλύτερα να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου)
1/3 φλιτζάνι κονσερβοποιημένα μπιζέλια (ή αν έχετε απομείνει μαγειρεμένα μπιζέλια
από το προηγούμενο μεσημεριανό γεύμα)
150 γραμμάρια τυριού
φρέσκα κρεμμυδάκια – πράσινο μέρος

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις πατάτες, πλύνετε τες (μπορείτε να τις αφήσετε για λίγο σε ένα μπολ με νερό) και κόψτε τες.
Προσθέστε αλάτι σε βραστό νερό, προσθέστε πατάτες και μαγειρέψτε για 30-35 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, τηγανίστε το μπέικον για λίγα λεπτά.
Κρατήστε 1/4 φλιτζάνι νερό στο οποίο μαγειρεύτηκαν οι πατάτες και στραγγίξτε τα υπόλοιπα.

Προσθέστε λίγο περισσότερο αλάτι και πιπέρι για να δοκιμάσετε τις βραστές πατάτες, πολτοποιήστε και προσθέστε το νερό στο οποίο μαγειρεύτηκαν οι πατάτες.
Προσθέστε γιαούρτι, τυρί κρέμα και βούτυρο και ανακατέψτε τα πάντα όμορφα, ενώ οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές για να κάνουν το βούτυρο ευκολότερο να αναμειχθεί. Ανακατέψτε τα μπιζέλια.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C (εάν ο φούρνος είναι χωρίς ανεμιστήρα, τότε στους 200 C).
Λιπάνετε ένα ταψί στο οποίο θα ψήνετε πουρέ πατάτας με βούτυρο.
Ρίχνουμε τον πουρέ πατάτας, ισιώστε την επιφάνεια με ωραίο τρόπο, απλώστε το τυρί στην κορυφή, στη συνέχεια το τηγανητό μπέικον και τα κρεμμυδάκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Subscribe to recipe’s channel here

Προηγούμενο άρθροΓλυκάκι με καρύδια – τέλεια γεύση, όμορφη εμφάνιση!
Επόμενο άρθροΤο Υπέροχο Πολίτικο Θεσσαλονίκης από την Πόλη