Πατάτες φούρνου με μπέικον

Σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για πατάτες φούρνου με μπέικον. Μπορεί να σερβιριστεί ως
αυτόνομο πιάτο ή, όπως συμβαίνει συχνότερα, ως συνοδευτικό πιάτο με κατάλληλο πιάτο κρέατος, όπως διάφορα ψητά.

Υλικά:

1 κιλό πατάτες
200 γρ. Κρεμμύδια
200 γρ. Ξηρό μπέικον
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού παπρικα
4 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουταλιές ηλιέλαιο
250 ml. νερό
Φύλλο μαϊντανού για διακόσμηση

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε μέσα σε νερό.
Τις παίρνουμε μία μία και τις κόβουμε σε φέτες 1/2 εκ πάχος.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λωρίδες μισοφέγγαρο μέσα σε ένα μπολ.
Κόβουμε σε φέτες ένα κομμάτι μπέικον.
Βάζουμε στην φωτιά ένα ταψάκι σε μέτρια φωτιά με 2 κσ ηλιέλαιο και σοτάρουμε τα
κρεμμύδια να μαλακώσουν και προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε να τραγανίσει
ελαφρως το μπέικον.


Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε να πάρουν τα αρώματα.


Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει μέσα στις πατάτες.


Αλατοπιπερώνουμε


Ανακατεύουμε να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και το μπέικον
Μετά προσθέτουμε την παπρικα και το νερό, και ανακατεύουμε καλά.


Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο


στους 200οC για 30 λεπτά, μετα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για άλλα 15 λεπτά.

Βγάζουμε σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Καλή Επιτυχία

 

 

Προηγούμενο άρθροΤηγανιτές γεμιστές κρέπες με κιμά…πώς να το κάνετε βήμα προς βήμα.
Επόμενο άρθροΣπιτική θεραπεία για τους μυικούς και σωματικόυς πόνους