Πατατομπιφτέκια με σάλτσα μανιτάρια

Υλικά

Για τα πατατομπιφτέκια
6-7 πατάτες
Βούτυρο 50 g
1 αυγό
Αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας
Τριμμένη φτυγανιλα 100 γρ

Για σάλτσα:
Μανιτάρια 400 g
Μαϊντανό 2 κλαδάκια
Φύλλο δάφνης 2 τεμ
Πιπεριά
Αλάτι, πιπέρι για γεύση
2 κρεμμύδια
Φυτικό έλαιο 30 ml
Βούτυρο 30 g
Κρέμα γάλακτος 20-25% 350 γρ
(ή οποιαδήποτε κρέμα)

Εκτέλεση

Πατατομπιφτέκια
Ξεφλουδίστε τις πατάτες, κόψτε κυδωνάτες ή οποιοδήποτε σχήμα και βράστε τες.
Κόψτε τα μανιτάρια σε κυβάκια, μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε είδος …
Το λευκό αποξηραμένο πορτομπελο είναι το καλύτερο
Βάλτε τις πατάτες σε βραστό νερό. Βράστε μέχρι να είναι έτοιμες μαλακές στο πηρούνι.
Προσθέστε στο νερό μαϊντανό (Ο μαϊντανός κάνει την πατάτα να γεμίζει με άρωμα) ή άνηθο,
δάφνη, ( Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και λίγο σέλινο.)…Αλάτι.

Κόψτε το κρεμμύδι σε μεγάλους κύβους.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι. Χρησιμοποιώ 20 ml. λάδι. Είναι περίπου 2 κουτάλια.
Το κρεμμύδι γίνετε χρυσό. Είναι μαλακό και διαφανές. Το βγάζω το σε ένα ξεχωριστο πιάτο.
Τηγανίζουμε τα μανιτάρια χωρίς λάδι. Πρέπει να δώσουν όλο το νερό τους.

Οταν η πατάτα είναι έτοιμη στραγγίστε το νερό και αφήστε την πατάτα να κρυώσει.
Προσθέστε το κρεμμύδι στα μανιτάρια. Αλατίστε το … ανάλογα με το γούστο σας …
Προσθέστε λίγο βούτυρο και συνεχίστε να τηγανίζετε, ανακατεύοντας το. Μπορείτε να προσθέσετε το κόλιανδρο. Προσθέστε πιπέρι στο γούστο σας.
Ανακατέψτε το και αφήστε το να τηγανιστει 3-4 λεπτά.
Το βούτυρο θα κάνει το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μαλακά και νόστιμα.
Τα μανιτάρια πρέπει να απορροφήσουν τη γεύση του κρεμμυδιού. Τα μανιτάρια και το κρεμμύδι είναι πολύ νόστιμα μαζί! Τους άφησα λοιπόν να τηγανιστούν για 3-4 λεπτά.

Τώρα η σάλτσα.
Η καλύτερο σάλτσα για αυτή τη συνταγή είναι με κρέμα γάλακτος.
Αλλά για να κάνουμε τη συνταγή λίγο φθηνότερη μπορείτε να συνδυάσετε γιαούρτι και κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε τα. Λιώστε το σκόρδο και ρίξτε μέσα στο μείγμα κρεμα-γιαούρτι και αλατίστε ελαφρά. Δοκιμάστε το για να είστε σίγουροι ότι σας αρέσει.

Η σάλτσα είναι έτοιμη.
Το κρεμμύδι και τα μανιτάρια θα έχουν τηγανιστεί καλά.
Προσθέστε την σάλτσα που μόλις φτιάξατε στο τηγάνι. Ανακάτεψέ το.
Περιμένετε μέχρι να αρχίσει να βράζει ο ζωμός. Δεν πρέπει να αφήσετε να βράζει. Θα πρέπει να αρχίσει να  παράγει πρώτες φυσαλίδες. Μόλις δείτε τις πρώτες φυσαλίδες – βγάλτε το τηγάνι από την κουζίνα.
Η πατάτα πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστή… κρύα ακόμα καλύτερα .. αλλιώς καταναλώνει πολύ αλεύρι.
Προσθέστε μαλακό βούτυρο και 1 αυγό και αρχίστε να τις λιώνετε σε πουρέ.
Μέτα προσθέστε 2 κουταλιές αλεύρι. Ανακάτεψέ το. Η ζύμη είναι σχεδόν έτοιμη.
Η ζύμη πατάτας είναι πολύ νόστιμη.
Θα πρεπει το μπιφτέκι να διατηρεί το σχήμα του καλά … να μην κολλάει στα χέρια …
Ώρα να τηγανίσουμε τα πατατομπιφτέκια.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι με λάδι.
Σχηματίστε το μπιφτέκια …παναρετε με την φρυγανιά και στις δύο πλευρές …
Τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσαφί. Τηγανίστε τις και από τις δύο πλευρές με μέτρια φωτιά.
Βγάλτε τα πατατομπιφτέκια σε μια χαρτοπετσέτα και καλύψτε με σάλτσα … Όσο σάλτσα θέλετε. Διακοσμήστε με άνηθο

Ευχαριστώ που είστε μαζί μου.

 

Προηγούμενο άρθροΑπλό και γρήγορο κέικ με μήλα…χρειάζεται μόνο 15 λεπτά
Επόμενο άρθροΥπέροχο πιάτο με λαχανικά χωρίς κρέας…κατάλληλο για αποτοξίνωση