Παϊδάκια στο φούρνο με πατάτες και κρεμμύδια

Υλικά

1,5 κιλό χοιρινά παϊδάκια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μοσχαρίσια ή αρνίσια παϊδάκια)
4 μεγάλα κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 ½ κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire (μπορεί να αντικατασταθεί με ξύδι βαλσάμικο)
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λάχανο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. βασιλικό ξερό
1.κ.γ καπνιστή πάπρικα (ή άλλα μπαχαρικά της επιλογής σας)

5 πατάτες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
3 κλωναράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
80 ml ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα παϊδάκια σ ένα μεγάλο μπολ.Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,τα μπαχαρικά,τη σάλτσα Worcestershire,τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.Αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες.Αν βάλουμε μοσχαρίσια η αρνίσια αφήνουμε 5 ώρες.
Ξεφλουδίζουμε τα φύλλα του λάχανου.Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα φύλλα του λάχανου σε 2 στρώσεις εφόσον πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα κοτσάνια.
Τα αλατίζουμε ελαφρώς ,ρίχνουμε τον βασιλικό και ο,τι άλλο μπαχαρικό θέλουμε.
Τοποθετούμε τα παιδάκια με τα κρεμμύδια πάνω στο λάχανο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 60-80 λεπτά.

Εάν τα παϊδάκια αρχίσουν να καίγονται, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια κύβους.
Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε νερό που βράζει και ρίχνουμε τις πατάτες.Τις βράζουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σ ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το δεντρολίβανο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.Ρίχνουμε το σκόρδο λιωμένο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
Σουρώνουμε το λάδι αλλά δεν πετάμε τα μπαχαρικά.Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες στο λάδι.Τις ανακατεύουμε.

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σ ένα ταψί και τις βάζουμε μέσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα,για 10-20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Βγάζουμε τις πατάτες απ τον φούρνο και τις πασπαλίζουμε με τα σοταρισμένα δεντρολίβανο και σκόρδο.
Βγάζουμε και τα παϊδάκια από το φούρνο με τα κρεμμύδια σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!!

Τα παϊδάκια  στο φούρνο με κρεμμύδια τα γυρνάμε μια φορά στη διάρκεια του ψησίματος.

Προηγούμενο άρθροΤο διάσημο Κέικ Λαμπάντα με 3 υφές
Επόμενο άρθροΣπαγγέτι Τρικολόρε με μοσχάρι