Πεινιρλί με ζαμπόν, καλαμπόκι και κίτρινο τυρί.

Υλικά:

250 ml ζεστό γάλα,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 αυγό + 1 κρόκος αυγού,
50 γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο) + 50 ml λάδι,
1 ίσο κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
550 γρ αλεύρι κοσκινισμένο + 1-2 κουταλιές της σούπας στο τρίψιμο,
20 γρ μαγιά φρέσκια,
ρίγανη.

για τη γέμιση:
ζαμπόν,
καλαμπόκι,
κίτρινο τυρί.
Δεν διευκρινίζω την ποσότητα για τη γέμιση, γιατί είναι δική σας επιλογή.

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το φρέσκο ​​γάλα και θρυμματίζουμε μέσα τη μαγιά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεσταθεί για δέκα λεπτά να σιγοβράσει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια λακούβα στη μέση, ρίχνουμε τη ζυμωμένη μαγιά, το ελαφρά χτυπημένο αυγό και το λιωμένο βούτυρο ανακατεμένο με το λάδι,
και ζυμώνουμε μια ελαστική ζύμη.Την βάζουμε σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Τοποθετούμε την φουσκωμένη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια, το κάθε μπαλάκι ζυγίζει περίπου 75 γρ.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα ζύμης σε σχήμα οβάλ, τοποθετούμε στη μέση την γέμιση και πλάθουμε ως εξής (όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες “βήμα βήμα”) .
Σκεπάζουμε τα Πεινιρλι, με τα κοψίματα πρέπει να φύγουν φαίνεται η γέμιση.

Πιέζετε καλά τις άκρες με τα δάχτυλά σας για να κολλήσουν και να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.
Αλείφουμε κάθε Πεινιρλι με χτυπημένο κρόκο αυγού με λίγο λάδι για να πάρει ωραίο μαύρισμα κατά το ψήσιμο. τακτοποιούμε τα Πεινιρλι σε ταψί στρωμένο με χαρτί και λαδωμένο ελαφρά, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.


Δοκιμάστε το Καλή Απόλαυση.

ΠΗΓΗ: http://www.vkusnosbeni.com/

Προηγούμενο άρθροΈνα νόστιμο παγωτό για τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριου.
Επόμενο άρθροΓλυκια μπουγάτσα αέρος