Τυρόψωμο από την Πορταριά Πηλίου

Το υλικό που κάνει την διαφορά, σ’αυτή τη συνταγή και δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα είναι το πορτοκάλι! Εάν έχετε αυτά τα Υλικά τώρα, κοιτάξτε τι μπορείτε γρήγορα να κάνετε να τους ενθουσιάσετε

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
250 γρ. φέτα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη φέτα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός που θα είναι το μείγμα για το τυρόψωμο.
Αλείφουμε ένα ταψί (No 30) με ελαιόλαδο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το τυρόψωμο για 40 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο
Τελειώσαμε….Σερβίρουμε το τυρόψωμο ζεστό.

Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή από το Πήλιο, όμως μπορείτε να προσθέσετε από πάνω ένα μείγμα κίτρινων τυριών που θα καλύψει την επιφάνεια του ταψιού, θα κάνει κρούστα με το ψήσιμο και θα δώσει μια υπέροχη γεύση.

topoikaitropoi

Προηγούμενο άρθροΦανταστικά Αλμυρά κουλουράκια που πετυχαίνουν πάντα
Επόμενο άρθροΔεν μπορείς να αντισταθείς σε αυτό το Γαλακτομπούρεκο